пʼятницю, 22 травня 2020 р.

А що ви знаєте про незвичайні свята травня? - інформаційний дайджест

 По всьому світу щодня відзначається багато незвичайних свят. Переважно це свята, придумані людьми, які намагаються поглянути на життя з нестандартної точки зору, привнести більше свіжості і натхнення в повсякденну рутину або просто повеселитися. Ці свята часто засновані на речах і явищах, які більшість людей вважають тривіальними і не гідними того, щоб їм присвячувати окремий день. Але насправді, в багатьох випадках вони дійсно того варті. До вашої уваги добірка дивних свят, які припадають на другу половину травня і урізноманітнять повсякденність.

21 травня День вишиванки. Щорічно у третій четвер травня українці та друзі України в усьому світі відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, присвячених розквіту української культури. За традицією, в цей день всі охочі приходять на роботу або навчання у самому пізнаваному елементі українського костюма – у вишиванці. По всьому світу проводяться святкові ходи, акції та флешмоби в підтримку української культури.
22 травня День покупки музичного інструменту. Якщо ви це ще не зробили, то саме час купити собі який-небудь музичний інструмент і долучитися до великого - до музики.
23 травня - День щасливої монетки; День заголовного треку (це пісня, ім'я якої збігається з назвою альбому або фільму, в якому вона з'являється).
24 травня День тіари. На момент своєї появи тіарою називали перський головний убір у вигляді високої шапки. У сучасному світі тіара – трійчаста корона папи римського з хрестом зверху. А ще тіара – це коштовна, декоративна корона, яку традиційно носять жінки під час урочистих випадків, особливо, якщо дрес-код – біла краватка. Сучасні дівчатка мріють про корону-тіару Рапунцель, яка особливої популярності набула завдяки екранізаціям казок братів Грімм і класичним лялькам Рапунцель, які скопійовані з головної героїні однойменного диснеївського мультфільму.
25 травняНаціональний день танцю чечітка в США (National Tap Dance Day) – офіційне свято. Відзначається з 2004 року. Чечітка – різновид танцю, характерною особливістю якого є ритмічна ударна робота ніг.  

26 травня Всесвітній день Лінді-хоп (афроамериканський танець, що з'явився в Нью-Йорку в 1920-х - 1930-х роках); Фестиваль ігор у Франції  покликаний просувати кооперативні і ненасильницькі ігри.
27 травня День целофанової стрічки. Американець Дік Дрю запатентував свій винахід – прозору клейку стрічку – скотч, виготовлену з каучуку, масел і смол на целофановій основі. Спочатку його використовували для обгортки харчових продуктів, але в роки Великої Депресії з’явилося чимало інших способів використання прозорої клейкої стрічки на роботі і вдома: від запечатування одягу до зберігання розбитих яєць. На сьогоднішній день у родині скотчів налічується понад 900 найменувань, які відрізняються за шириною, прозорістю і клейкістю, бувають прозорими і кольоровими, з написами і без них. У сучасному світі скотч використовують також для створення своєрідних картин і скульптур.
День захисту від Сонця (сонцезахисні окуляри захищають шкіру і очі від пошкодження ультрафіолетовим промінням, утворюючи захисний бар'єр).
 29 травня - День компосту (органічне добриво, отримане в результаті розкладання органічних відходів рослинного або тваринного походження); День «Покладіть подушку в холодильник». Потримавши її в холодильнику, покладіть ненадовго на обличчя і полежіть на спині хвилин 15-20. Ви не тільки відпочинете і підбадьоритеся, але і зможете освіжити шкіру, зробите менш помітними мішки під очима.
30 травня День Ронні Джеймса Діо в США (був офіційно оголошений в Лос-Анджелесі на честь класного співака в стилі хеві метал.
День «Полий квіти» (як часто ми забуваємо про це!); «Міжнародний день обіймів вашої кішки».
31 травня Всесвітній день блондинок. У суворому світі, яким ще й досі правлять чоловіки, блондинки – героїні безлічі анекдотів, заручниці перекису водню та перукарського мистецтва, невинні жертви гламуру, володарки соляріїв і силікону, улюблениці справжніх джентльменів і власниці гіпержіночої логіки, а втім… існують на світі справжні, тобто нефарбовані, блондинки, і це переважно жительки Скандинавії та Прибалтики. Так, у Фінляндії – найбільше білявих жінок. І це прекрасно. І не такі вони вже й примітивні!

За матеріалами інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар