вівторок, 19 травня 2020 р.

"Велич духу українських вояків" - до Дня Героїв

У всіх народів є система свят, що возвеличують подвиги співвітчизників, бо на цьому будується світогляд, культура, та виховання нації. Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – незалежності, розквіту і слави української самостійної соборної держави. В цей день небайдужі та вдячні нащадки вивішують національні прапори для вшанування пам’яті борців за свободу кожного українця, за кращу долю та волю України і з повагою та почуттям власної гідності промовляють: «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! СЛАВА УКРАЇНІ!».
День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.
Якщо не ти, то хто?: 24 травня - марш до Дня героїв! (АНОНС)
День Героїв – це день пам’яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну. День Героїв відзначають понад сімдесят років. 

Українські герої – це прості люди, жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали до лав:
- руських дружин великого князя Святослава і короля Данила
- козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського
- Української Галицької Армії Мирона Тарнавського
- Січових стрільців Дмитра Вітовського
- Армії Української Народної” Республіки Симона Петлюри
- Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери
- Української Повстанської Армії
- членів визвольного руху шестидесятників активістів

Сьогодні - День Героїв Небесної СотніЗа останні роки до списку героїв додалися учасники Революції Гідності і українці, які здійснили подвиг в районі бойових дій на Донбасі. В останні роки звання "Героя України" отримали понад 150 осіб:
- Небесної сотні
- воїнів АТО

День Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.
Навіки в наших серцях... 

Немає коментарів:

Дописати коментар