пʼятницю, 15 травня 2020 р.

"Казкова мандрівка Європою"

 Дорогі друзі! 
Вітаємо вас зі святом - Днем Європи і пропонуємо захоплюючу подорож "Казкова мандрівка Європою", яку підготувала для вас головний бібліотекар Алла Синявська.
День Європи в Україні - це гарна нагода дізнатися більше про Європу, зібратися разом та цікаво провести час. Напередодні свята хочу запропонувати усім мрійникам, мандрівникам і любителям пригод познайомитись ближче з казковими містами Європи.
Готові до незабутнього вікенду в Європі? Поїхали! 

НІМЕЧЧИНА. Якщо ви відвідаєте цю країну, не забудьте проїхатися чарівною "Дорогою казок". Захоплююча подорож перенесе вас у фантастичний світ, де за горами, за лісами живуть чарівні феї, відважні лицарі та красуні-принцеси. Туристичний маршрут пов'язаний з життям талановитих казкарів Братів Грімм і пригодами їх фантастичних героїв. Мабуть, щоб помилуватися всією красою німецької "Дороги казок", вікенду не вистачить, адже вона займає близько 600км. Незабутні враження залишить по собі місто Швальмштат - батьківщина Червоної шапочки. Саме сюди її поселили знамениті брати Грімм. Тому в містечку проходить безліч захоплюючих фестивалів та виступів на честь загальної улюблениці. Хофгайсмар вабить туристів руїнами замку "Сабабург", у якому, за переказами, сто років в очікуванні принца спала Спляча Красуня. У місті Полле гордо стоять руїни замку, де танцювала на балу красуня Попелюшка. У замку і досі можна зустріти її з принцем та ще й приміряти кришталеву туфельку. Закінчується "Німецька дорога казок" у місті Бремен. Саме сюди прямували бременські музиканти до зіткнення з розбійниками. Родзинка міста - пам'ятник знаменитим артистам: ослу, собаці, коту і півню.
ШВЕЦІЯ. Казковий світ країни відкривається разом з приголомшливим тематичним парком Астрід Ліндгрен у місті Віммербю. Площа музею сягає 8 гектарів, що дозволяє з головою зануритися у неймовірний чарівний світ. Але особливе захоплення у дітей викликає крихітне містечко - зменшена копія Віммербю часів дитинства художниці. Маленькі будиночки, таємничі вулички нікого не залишать байдужим. А заглянувши у віконечко чергової хатинки, можна побачити знайомі сцени з казок улюбленої письменниці.
ІТАЛІЯ. Улюблене місце маленьких італійців - Парк Піннокіо у містечку Пеша. Унікальну зону відкрили ще в 1956 році, майстерно поєднавши магію природи і творіння людських рук. З тих пір від туристів тут немає відбою. Найкращі скульптори змагалися, щоб розмістити свої творіння у цьому парку. Тут можна відвідати і театр маріонеток та майстерню, де їх створюють. А поблизу обителі Піннокіо розташовані дивовижний "Будинок метеликів" та історичний Сад Гарцоні.
АНГЛІЯ.
Неможливо приїхати в Лондон і не відвідати місця зйомок легендарного «Гаррі Поттера». Лондонський ринок Леденхолл став декорацією сцен з Косим провулком. Тисячі фанатів з'їжджалися сюди під час зйомок у надії отримати заповітний автограф.
Чорний парк в Бакінгемширі став у фільмі Забороненим лісом, який був розташований недалеко від Хогвартса, вигаданого навчального закладу чарівників. Старовинна Бодліанська бібліотека Оксфордського університету зачарує величчю і красою. Саме вона стала в кіноепопеї про Гаррі Поттера бібліотекою Хогвартса. А прототипом і місцем зйомок сцен у Великому залі став коледж Крайст-Черч. Неодмінно впишіть ці навчальні заклади до списку казкових місць, які неодмінно слід відвідати, подорожуючи Європою.
День Європи - це день спільних цінностей, спільної історії, культури всіх націй континенту. Це свято вкотре нагадало, що Європа починається у серці кожного з нас. Відкривайте для себе нові горизонти, відвідуйте і знайомтесь з новими містами, красивими пейзажами, неймовірними пам'ятками Європи!
Щиро вітаємо вас із цим прекрасним святом - Днем Європи! 

#казковамандрівкакраїнамиєвропи
#дорогамиказковоїєвропи
#казкаєвропоюмандрує
#алласинявская
#библіотека15длядітей
#цбсголосіївськогорайону



Немає коментарів:

Дописати коментар