суботу, 28 січня 2017 р.

"Якщо друзі в тебе є - життя радісним стає!" - година бібліотечного спілкування


Важливе місце в роботі бібліотеки займає дозвілля юних читачів. Ігрові форми виконують надзвичайно важливу роль. Вони враховують інтерес, індивідуальні особливості дитини, допомагають долати напруження шкільного дня. У наших юних читачів особливий інтерес викликає творча робота, виготовлення різних поробок та інсталяцій з паперу. 
Головним бібліотекарем Синявською Аллою вже два роки поспіль започаткована дозвіллєва програма для активної творчої діяльності і заохочення юних талантів. Вона створила зону "Куточок дитячих заморочок" на молодшому відділі, і діти з радістю приходять після уроків на активний відпочинок, пропонують свої їдеї, підключаються до спільного оформлення книжкових виставок, різноманітних бібліотечних конкурсів. 



 



 20 січня 2017 року відбулася чергова творча година бібліотечного спілкування 
"Якщо друзі в тебе є - життя радісним стає!" 
І саме в цей день ми вітали і святкували своїх січневих іменинників - Олександру Чернухіну (14 років!) 
та 
Ірину Приступу 
(10 років!). 
Пригощалися піццою та смаколиками!
***********************
 Пізніше ми проводили індивідуальні екскурсії для батьків з маленькими "чомусиками". До нас завітала мама Хмельницька Валентина зі своєю донечкою Анечкою (3 рочки). Дитина прийшла вперше до бібліотеки. А ми знаємо, що найкращий спосіб пізнавати  навколишній світ - це книга. Починати читати треба від самого народження, бо саме книга допомагає швидко і легко розвинути творчу і розумову особистість. Любов і інтерес до книги формується у дітей з дошкільного віку і ми знайомили Аню з цікавими дитячими виданнями, показували найкращі книжки, малюнки, яскраві художні виставки. Це викликало у дівчинки непідробний інтерес, вона сама вибирала книжки, у яких бачила тварин (бо вона їх дуже любить!). Потім вона позувала у Фотозоні та "відпочивала" на бібліотечному артефакті - старовинному кріслі-качалці.


 Головна проблема таких "знайомств" - це неможливість вчасно забрати доньку з бібліотеки! Коли маленька дитина відкриває такий великий та яскравий бібліотечний світ з його можливостями, то просто так залишити його і піти додому - це для неї дуже складно!!! 
Умовили тим, що надали додому гарних книжечок  і домовились, що наступний раз Аня прийде і розкаже нам, які їй сподобались!

 
Для нас - звичайні будні, а для новачків - справжнє відкриття!

Немає коментарів:

Дописати коментар