понеділок, 15 лютого 2016 р.

"З вірою, надією, любов'ю..." - творчий вечір Руслана Іщенка до Дня Святого Валентина


"Ми створені Творцем для добрих справ - 
Тому щодня робімо щось хороше. 
Я певен - світ від цього б кращим став, 
Якби ми менше думали про гроші. 
Духовності бракує нам завжди,
Яка основи віри та любові.
Кому не вдасться стержень віднайти - 
Морально і фізично не здорові.
До них це братнє звернення моє:
В наживі марафоні зупиніться!
Й життя осмисліть заново своє
Та спробуйте духовно збагатиться!"
Ці слова відомого сучасного поета Юрія Титаріва звучали лейтмотивом протягом всього вечора, присвяченого творчій зустрічі молодого, перспективного музиканта - Руслана Іщенка. 13 лютого 2016 року, в переддень Святого Валентина, в Грінівській вітальні відбувся його дебют - перший творчий вечір "З вірою, надією, любов'ю!". Це було дійсно, цікаве, продумане і гарно організоване свято. В цей день до бібліотеки завітали багато нових відвідувачів - рідні, друзі і колеги нашого музиканта. Звучали відомі пісні, які вже давно вподобали прихильники його творчості та нові ліричні пісні, присвячені любові, дружбі, вічним людським цінностям. Головна якість цього музиканта - він уміє притягувати добрих і світлих людей в свою орбіту, за що ми прозвали його "бібліотечним магнітом"! Руслан більше п'яти років працював викладачем в університеті "Україна", де зарекомендував себе як відповідальний спеціаліст, розумний менеджер. На свято прийшли його мама Тетяна Володимирівна, колеги по університету - завідувачка кафедрою менеджменту, професор, доктор економічних наук, Академік МАЖБ - Тетяна Пішеніна, відомі друзі-митці: заслужена артистка України Світлана Мирвода, Людмила Саливінська-Шестерняк, відомі київські поети: Юрій Титарів, Тетяна Іванчук, Олександра Мазіна, Роман Кухарук, Світлана Кас'яненко, Олег Богданович, Віра Свистун, композитор  Анатолій Лаврінчук, барди - Олександр Миронов, Юрій Євсєєв, Дмитро Стародубенко та багато інших... Всього на заході було присутніх - 79 чоловік. 
Це був повний аншлаг!
Ведучою вечора була завідуюча бібліотекою, 
заслужений працівник культури України - Алла Дубенюк.







 Співає 
  Світлана Мирвода.
 
















Квартет 
"Д'артаньян і три мушктери"



Відому пісню "Червона рута" Володимира Івасюка Руслан виконав спільно зі своїми друзями і присвятив її Дню закоханих. 
Ведуча представляє музиканта із м. Біла Церква - Василя Шестерняка.




Василь Шестерняк 
та 
заслужена артистка естради - Людмила Саливінська-Шестерняк.
 
Вітальне слово і дарунки - книги - для Руслана Іщенка 
від поетеси - Тетяни Іванчук.
Наймолодша учасниця - учениця 4-го класу СШ 273 - 
Соня Дудкіна виконує спортивний танець.

Бард, поет, музикант - Юрій Євсєєв.


Поет - Наталія Гончарова.










Відгук-експромт про захід від поета Олега Богдановича.
"13.02.16р. в ошатній, переповненій залі "Грінівської вітальні" бібліотеки №15 Голосіївської ЦБС відбувся творчий вечір Руслана Іщенка. Він зібрав друзів барда, шанувальників його творчості, любителів поетичного слова і чудової музики. Серед шановних гостей: С. Мирвода, Л. Саливінська-Шестерняк, С. Кас'яненко, Т. Іванчук, Р. Кухарук та інші.
Творчий дебют молодого перспективного музиканта повністю відповідав промовистій назві: "З вірою, надією, любов'ю..." . Звучали чудові пісні у прекрасному виконанні, прикрашені чарівним співом заслужених артисток Світлани Мирводи і Людмили Саливінської-Шестерняк, вишукана поезія на невичерпну тему кохання і щирі слова подяки бенефіціантові, який після старанної річної підготовки подарував присутнім чудову, теплу і щиру зустріч.
Повітря було наповнене музикою і поезією, тому навіть непрофесійні вдячні учасники вечора дякували пану Руслану і чарівній ведучій і господині заходу пані Аллі Дубенюк римованими рядками:



Затишна вітальня - ніжно-щемний спів.

Нині я отримав усе, що хотів!

Було хвилювання, пісні про любов...

Іноді у серці застигала кров.

Звук аплодисментів, блиск в людських очах,

Потаємні мрії і жіноче: "Ах!"

Дякую вітальню й ніжно-щемний спів

За те, що одержав все, чого хотів!"

Олег Богданович

*****

Окремо хочеться наголосити на нашій гостинності і злагодженій роботі нашого колективу - жодного заходу в бібліотеці не проходило без традиційного українського "хліба-солі". 

Ми вважаємо своїм "святим обов'язком" пригостити гостей класичним фуршетом: чай-кава, печиво. За традицією - після першого відділення творчої зустрічі - невеличка "кавова перерва", де ми встигаємо ближче познайомитись з новенькими відвідувачами, записати їх до бібліотеки, вияснити їхні вподобання і запропонувати свої послуги. Це дуже зближує!

Слово глибокої вдячності працівникам бібліотеки за підтримку, професіоналізм, взаємоповагу, терпіння і відданість своїй справі, 

а особливо - за чуйність, людяність і толерантність:

Алла Синявська

Катерина Трубецька

Олена Гейко

Анна Возняк
Лідія Шишко,
Тетяна Бутко
Олена Куць
і нашому постійному другу - співзасновнику і співорганізатору
всіх творчих зустрічей, професіональному відеооператору і режисеру - Миколі Шошанні.
СПАСИБІ ВСІМ! ЗІ СВЯТОМ!!!
*********
Для бажаючих ознайомитись з музичною частиною творчого вечора пропонуємо переглянути посилання - відеозапис від заслуженої артистки естрадного мистецтва України - Людмили Саливінської-Шестерняк.

https://www.facebook.com/lyudmilashesternyak/videos/1654563591475501/?pnref=story


2 коментарі:

  1. Вперше побувала в Гринівській вітальні і була вражена тією творчою атмосферою, що панувала в цій невеличкій бібліотеці №15, розташованій на далекій околиці Києва, на Набережно-Корчуватській вулиці. Думаю, не залежно від того, хто проводить свій творчий вечір у цій незвичайній вітальні(а це був творчий вечіт Руслана Іщенка - талановитого поєта і барда), атмосфера буде такою ж невимушеною і водночас насиченою любов'ю до творчості і до людей. І
    створює цю неповторну атмосферу Дубенюк Алла Іванівна, завідувачка бібліотекою і керівник Гринівської вітальні. Так, вона заслужений працівник культури України, але заслужених багато, а ось таких енергійних, життєрадісних, талановитих, готових розділити і примножити вашу творчу снагу з величезною любов'ю в серці, мабуть, не так вже і багато. Саме Вам, Алла Іванівна, мій низький уклін.
    Загляніть у Гринівську вітальню і переконайтеся, які величезні можливості у маленької бібліотеки, якою керує Алла Дубенюк. Олександра Мазіна

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро вам дякую, дорога пані Олександро, за теплі слова. Дуже приємно за таку оцінку нашої діяльності! Завжди раді всім творчим людям в нашій бібліотеці. З глибокою повагою - Алла Дубенюк і наш дружній колектив.

    ВідповістиВидалити