неділю, 7 лютого 2016 р.

Відгук про подію "Аrt. Пам'ять. Єдність."

Відгук про подію  "Аrt. Пам'ять. Єдність.", що відбулася 6 лютого 2016 року в бібліотеці №15 Голосіївської ЦБС міста Києва - заслуженого журналіста України, лауреата журналістської премії "Незалежність", працівника Київської регіональної телерадіокомпанії ЦК "Центральний канал"  - Сергія Комісарова, який відвідав наш захід, присвячений річниці від дня заснування Центру творчості імені Олексія Дурмасенка "ГГ-Корчуватий АРТ".
Гліб Гржибовський та Сергій Комісаров  на відкритті виставки в бібліотеці.
--------------------------------------------------
"Аrt. Пам'ять. Едність."

"Ось вже ніколи не думав - не гадав, що культурне життя у столиці вирує не лише в її історичному центрі! Зранку моя приятелька Юлія Омельчук у Фейсбуці нагадала: «Не забудь, друже, завітати на 16-00 до творчого центру імені Олексія Дурмасенка «GG-Корчуватий-Art». Там одночасно відбудеться кілька цікавих подій. Якраз 6-го лютого тут відбудеться мистецький вечір «Аrt. Пам»ять. Едність.» Так що матимеш кілька вільних годин – збирайся в дорогу. Не пошкодуєш!» Я подумав: «Субота… Чи варто? На хіба мені цей клопіт? Може, краще дома посиджу, змонтую щось, або книжку цікаву почитаю …» І все ж, як культурна людина, яка ніколи нікому не може відмовити – поклав до рюкзака камеру і таки поїхав до Корчуватого... 

Варто зазначити, що до вул.Набережно-Корчуватської громадським транспортом дістатися неможливо: сюди можна потрапити виключно з допомогою маршрутки! Адже це – околиця столиці, так би мовити, її спальний район. І ось – по завершенню півгодинної подорожі від площі Льва Толстого до вул.Набережно-Корчуватської, 92 - я нарешті таки дістався до бібліотеки №15 ЦБС Голосіївського району (завідувачка – заслужений працівник культури України Алла Іванівна Дубенюк). Саме тут святкували першу річницю з моменту заснування Арт Центру. Свято співпало з відкриттям чудово організованої виставки живопису і графіки Ук Дара Чана – видатного українського художника та спортсмена, уродженця королівства Камбоджа, який разом із сім'єю живе і працює у Березані. Як журналіст, якому поталанило безпосередньо побувати у творчому центрі імені Олексія Дурмасенка «GG-Корчуватий-Art», можу констатувати: культурне життя триває не лише в історичному центрі нашого мегаполісу. І у Корчуватому воно б'є через край. Адже тут живуть і працюють чудові люди, щиро закохані у мистецтво. У чому я на власні очі переконався. Незабаром підготую відео репортаж про цю непересічну (і це – не метафора!) мистецьку подію. Відео ви зможете подивитися на каналі ukrvideotravel у Youtube. А сьогодні – як мовиться, для «затравки» – невеличкий фоторепортаж із гостинного творчого центру «GG-Корчуватий-Art», у якому нас з Юлією Омельчук чудово зустрічали, розважали і веселили, а потім ще й від душі почастували смаколиками місцевого (домашнього) виробництва. Дякую за цікаве запрошення, добрі люди! І – за несподіване знайомство з чудовими українцями, які так несхожі на снобів, що тримають у своїх жадібних руках «вогнища культури» в історичному центрі нашої багатостраждальної столиці!"
-----------------------------------------------------------------------------------------
(Цей текст оприлюднений в соціальній мережі Фейсбук на особистій сторінці Сергія Комісарова (має 1771 друзів в цій соцмережі).

Немає коментарів:

Дописати коментар