четвер, 4 лютого 2016 р.

"Интернет, интернет, мой вопрос, а твой - ответ!"


В наш час сучасну бібліотеку просто неможливо собі уявити без Інтернету та ІТ-технологій
Місія бібліотек – задовольняти інформаційні потреби та зберігати знання, відтак, чим досконалішими будуть технології, тим краще ми зможемо виконувати свою місію.
Крім «класичних» послуг, які в основному пов’язані з доступом до інформації, користувачі вимагають і доступ до сервісів електронного навчання, і облаштування простору для спільної роботи, і зону вільного доступу до Інтернету - WI-FI. 
Wi-Fi (Wireless Fidelity) - це сучасна технологія бездротового доступу в інтернет, що найбільше динамічно розвивається.
Підключитися до мережі Wi-Fi можна за допомогою ноутбуків і кишенькових комп'ютерів, оснащених спеціальним устаткуванням. На сьогоднішній день практично всі сучасні портативні та кишенькові комп'ютери є Wi-Fi-сумісними.
Наша бібліотека надає таку можливість - безкоштовно  користуватися Інтернетом, є зона вільного доступу WI-FI  в окремій залі.
Найчастіше цією послугою WI-FI користуються  діти та дорослі:
- учні  завантажують в свої гаджети аудіоконтент, слухають музику, дивляться новинки кіно та мультфільми;
абітурієнти найчастіше мають запити щодо пошуку рейтингів різноманітних вишів України тощо;
-  студенти приходять підготуватися до навчання (пошук інформації для рефератів та дипломних робіт);
- дорослі найчастіше мають запити щодо пошуку роботи через інтернет, цікавляться новинками української літератури, працюють з електронною поштою та спілкуються через відеомесенджер ("Skype") з рідними та близькими, а іноді влаштовують відеоконференції з колегами;
- а бібліотечним працівникам інтернет допомагає у розвитку професійних навичок та можливості обміну досвідом з колегами у цьому віртуальному просторі. А також він є неоціненний помічник у налагодженні комунікації з вищим керівництвом (надсилання звітних даних та отримання нових "термінових" розпоряджень)  ))))
За січень місяць було 163 відвідування.













А ще бібліотекарі знайомлять відвідувачів з сайтом ЦБС Голосіївського району http://www.clsg.ho.com.ua/ та блогами окремих бібліотек Голосіївської ЦБС  http://autocbs.blogspot.com/Також ми допомагаємо користувачам освоювати навігацію по пошуку потрібної інформації. Багатьох цікавлять анонси та різноманітні заходи, які проводяться в бібліотеках району.
Ця послуга користується великим попитом серед відвідувачів нашого закладу, оскільки вони завжди можуть знайти потрібну їм інформацію та вчасно відвідати будь-який захід, що їх зацікавив. 
В зоні дії бездротової мережі нашої бібліотеки можна, 
просто відкривши ноутбук або кишеньковий комп'ютер, 
вийти в Інтернет, 
і... працюйте на здоров'я!














Інтернет - це безмежний простір інформаційних ресурсів та соціального спілкування.

Звертайтесь - 
завжди вам раді!

Немає коментарів:

Дописати коментар