суботу, 13 лютого 2016 р.

"Україна і Камбоджа: художній зріз"- виставка художника Ук Дара Чана в Музеї П.Тичини

Далека і таємнича Камбоджа стає ближчою разом з музеєм Тичини! 
На запрошення нашого партнера і друга бібліотеки - відомого українського художника камбоджійського походження Ук Дара Чана - 
працівники бібліотеки Дубенюк Алла та Синявська Алла відвідали з дружнім візитом його персональну виставку "Україна і Камбоджа: художній зріз", яка з успіхом відкрилася 12 лютого 2016 року в Літературно-меморіальному музеї-квартирі П. Г. Тичини.
Завітавши в цей зимовий вечір до музею, ми отримали змогу насолодитися прекрасними картинами Ук Дара Чана, поспілкуватися з відомими митцями, кінооператорами, режисерами. В програмі було не тільки відкриття виставки, але й перегляд фільму про лідера Червоних кхмерів Пол Пота, а також пізнавальна лекція Юрія Косенка про народи Камбоджі. 




З відомим режисером, кінооператором - 

Олександром Давиденко, який в 2008 році зняв документальний фільм про Митця 
"Камбоджієць із Березані"  







В залі "ніде було яблуку впасти" - він був вщент заповнений прихильниками та друзями художника!






З привітальним словом виступила завідуюча бібліотекою №15 Голосіївської ЦБС, заслужений працівник культури України - Дубенюк Алла. Вона розповіла присутнім про те, що ці картини з 6 по 11 лютого 2016 року з успіхом демонстувалися в нашому Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "ГГ-Корчуватий АРТ" при бібліотеці №15, вони мали шалений успіх у наших відвідувачів та користувачів. Подякувала за дружбу і зробила акцент на подальшій співпраці з Ук Дара Чаном в ім'я розвитку дружби між двома народами - Україною та Камбоджою.














Дубенюк Алла та Синявська Алла
з нашим другом - художником,  вчителем, спортсменом і наставником молоді у спортивному мистецтві Тхеквондо - Ук Дара Чаном.
Лекція про прекрасну, багатостраждальну країну - 
Камбоджу та її мужній народ читає Юрій Косенко.
"З радiстю завiтав на виставку робiт Талановитого митця, Щироi людини та Прекрасного друга, життя якого вiддане не полотнам, а - ДIТЯМ!!! Добре серце i люб'яча Душа - визитiвка Дара Чана!" 

(В.Миколаєнко)
А ось друг Дара Чана, Володимир Миколаєнко - майстерно і художньо описав чергову роботу Майстра - картину з пейзажем Камбоджі.

"На цьому полотні, шановні глядачі, ви бачите як стеляться розложисті, як скатерть, зелені левади. Густа, як руно, трава й дрібненька, тонісінька осока доходить до самої води. Подекуди по жовто-зеленій скатерті (безсоромний монах накинув її собі на тендітні плечі) розкидані темно-зелені кущі верболозу, то кругленькі, наче м’ячики, то гостроверхі, неначе топольки. Між м’якими зеленими, ніби оксамитовими, берегами в’ється гадюкою Недра, неначе передражнює здорові річки, як часом маленькі діти передражнюють старших. А там далі вона повилась між високими вербами та лозами, що обступили її стіною з обох боків. Он верби одступились од берега і розсипались купами на зеленій траві. Скрізь по обидва боки Недри на покаті стеляться чудові городи, жовтіють тисячі соняшників, що ніби поспинались та заглядають поверх бадилля кукурудзи на річку; там далі набігли над річку високі коноплі і залили берег своїм гострим важким духом. В одному місці розрослись чималі вишняки, а далі од берега, коло самих хат, ростуть дикі груші та яблуні, розкидавши своє широке гілля понад соняшниками; а ондечки серед одного города вгніздилась прездорова, стара, широка та гілляста дика груша, розклала своє гілля трохи не при землі на буряки та картоплю. Соняшники заплутались своїми жовтими головами в гіллі."
Володимир Миколаєнко





 









І дійсно, ці роботи художника милують око, збагачують духовний світ глядача, несуть великий позитив, красу і світло в наші душі!















Всі присутні глядачі довгий час спілкувалися з Майстром, насолоджувалися його картинами, обмінювалися думками. 
Ми радимо всім бажаючим обов'язково відвідати цю виставку - не пожалкуєте!

Немає коментарів:

Дописати коментар