четвер, 23 квітня 2020 р.

«Краса природи порятує світ» - екологічний дайджест


щороку 22 квітня щороку мешканці планети об’єднуються, аби відзначити День Землі й таким чином вшанувати крихку її природу, яка все більше потерпає від необдуманих людських дій. Впроваджені з ініціативи громадських організацій заходи до Всесвітнього дня Землі спонукають людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля, привертаючи чимало уваги з боку медіа, окремих політиків і звичайних громадян. Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/science/10967942-google-stvoriv-svyatkoviy-dudl-do-dnya-zemli.html
22 квітня – Міжнародний день Землі » ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЛІЦЕЙЗупинися, людино, на мить...
І відчуй, як планеті болить.
Як із серця крик вирина –
Зупинися! Земля в нас одна...
 Юлия Марченко-Авруцкая
22 квітня - день, який створили для захисту планети, та як нагадування людям про їхній вплив на навколишнє середовище. Сьогодні, більше нiж коли-небудь, збереження життя на Землі вимагає від нас почуття загальної відповідальності. Тенденції останніх десятиліть наочно переконують, що сучасний світ опинився на межі катастрофи. Руйнівні урагани, землетруси, повені, буревії, забруднення повітря, ґрунту та води, винищення величезної кількості представників тваринного та рослинного світу – все це говорить про те, що людство постало перед дилемою: або воно змінить своє ставлення до природи або незабаром перестане існувати. Щоб пробудити приспану пильність людства, спонукати його до негайних дій, започатковані День Довкілля та День Землі. В Україні з 1999 року День довкілля проводиться щороку в третю суботу квітня, згідно з Указом Президента від 6 серпня 1998 року № 855/98 «Про День довкілля».  У всьому світі з ініціативи ООН, святкується День Землі. Причому в календарі міжнародних свят існує два Дня Землі ‒ перший відзначається в День весняного рівнодення і має миротворчу та гуманістичну спрямованість, а другий ‒ сьогодні, 22 квітня, присвячений екологічним проблемам.
"Яка красива наша Земля! 
Окутана тонким блакитним серпанком атмосфери, 
як коштовний діамант, 
сяє вона на фоні чорного вакууму Космосу...»
Ю.Гагарін
 
Вітаємо тебе, Плането!
Вашій увазі пропонуємо екологічну фотосесію учениці 4-го класу СШ №151 Возняк Іванки, присвячену ювілейному - 50-му святкуванню Дня Землі.  
(Світлини зроблені під час карантину в приватному секторі).
"Зірвеш квітку — здригнеться вся Земля,
Застогне вітер і заплачуть верби…"

Людмила Прудниченкова
 








































 "Природа – єдина книга, що укладає глибокий зміст 
 на усіх своїх сторінках".
Й. Гете


















 
"Щастя – це бути з природою, бачити її, розмовляти з нею".
Л.М. Толстой






Дякуємо колезі бібліотеки - завідувачу сектором 
Анні  Олександрівні Возняк 
за надані світлини.

Немає коментарів:

Дописати коментар