вівторок, 21 квітня 2020 р.

"Зберігайте спокій і читайте книжки" - корисні поради від бібліотекарів

Глобальна самоізоляція населення була знайома людям ще з середніх віків. Так, у часи англійського драматурга Вільяма Шекспіра (23.04.1564 - 23.04.1616) епідемія чуми була частим явищем, як і те, що вона за собою приводила: руйнування звичного способу життя, постійний страх, безліч смертей. Ви, певно, чули цю історію, що "Карантин породив генія". Шекспір написав свої похмурі драматичні твори: "Король Лір", "Макбет", "Антоній і Клеопатра" саме під час самоізоляції. Про це пише автор книги про англійського драматурга Ендрю Діксон. 
портрет Шекспіра, репродукція Сучасний карантин 21 століття докорінно змінив наше життя та життя наших дітей. У вимушеній ізоляції діти якнайбільше потребують нашої уваги, порад і спілкування. Але тут нам на допомогу завжди приходить її величність Книга. Звісно, куди ж без неї! Адже читання - це найкращий спосіб для інтелектуального і морального розвитку дитини. А кожен твір – це окремий світ, який розгортається перед читачем. Різноманіття літератури дозволяє знайти книжку до смаку кожному: від романтичних історій та захопливих детективів до пізнавальних книг та мотиваційної літератури, від збірок дитячих віршів та казок до книг-ігор для всієї родини. Саме у ці святкові великодні дні Алла Синявська - головний бібліотекар - зробила для Вас підбірку цікавих і корисних видань, прочитавши які, Ви не тільки подаруєте дітям гарний настрій, а й залучите їх до активного діалогу та розвинете дитячу творчість.
______________________________________________________________
1. "Золоте колесо року"
Автор: Оксана Лущевська
Видавництво: Смолоскип
Рік видання: 2011
Збірка оповідань та казок, структурована за принципом річного кола. Книжка приваблює тим, що її героями є сучасні діти, котрі мешкають здебільшого у великих містах.
 


2. "Кролик Пітер та інші історії"
Автор: Беатріс Поттер
Видавництво: КМ-БУКС
Рік видання: 2019
А Ви знаєте, що не всі кролики чемні і деякі з них аж ніяк не схожі на великодніх?! Створюйте разом з англійською письменницею цілий всесвіт з тварин, які закохують в себе з першої сторінки!

3. "Великдень"
Видавництво: Навчальна книга - Богдан
Рік видання: 2010
Укладач: Тетяна Будна, Ірина Дем`янова
Ця книжечка – універсальна! Вона прислужиться і вихователям дошкільних закладів, і педагогам початкових класів, і вчителям на уроках рідної мови, народознавства чи християнської етики, і батькам – для сімейного прочитання, і, звичайно ж, юним читайликам. Усе-все, що допоможе розвинути творчу уяву, задовольнити пізнавальний інтерес, виплекати відчуття національної приналежності української дитини.


4. "Великодня писанка"
Автор: Марина Верхова
Видавництво: Навчальна книга - Богдан
Рік видання: 2011
Це книга дещо незвичайна. Вона - не просто книжка, а книжка-розмальовка, за допомогою якої діти зможуть доторкнутися до великої таїни: розмальовування великодніх писанок.
 

 

 5. "Зайчик Франц. Велика книжка-розглядалка"
Автор: Урзель Шеффлер
Рік видання: 2017
Якщо кроликів навколо Вам видасться замало, можете зробити за нашим прикладом зайців або... пройти цілий пошуковий квест у цій книжці - розглядайці. Готові прийняти виклик?

6. "250 наліпок. Великодні наліпки. Паска"
Автор: без автора
Видавництво: УЛА
Книга створена для веселого дитячого дозвілля! До набору входять кольорові наліпки із зображеннями писанок та крашанок, святкових пасок, весняних квітів. Також тут є інші тематичні наліпки, наприклад, свічки, вербові гілочки, курчата та зайченята! За бажання дитина може прикрасити наліпками великодній кошик, «поклавши» до нього паски та писанки, а також оформити вітальну листівку до свята. Книга допомагає розвинути увагу, творчі здібності та вміння фантазувати, а також будуть корисними для покращення дрібної моторики пальців. 
*********
 А якщо після виконання навчальних онлайн-завдань, прочитання книг, дати дитині до рук чистий аркуш паперу і кольорові олівці (як це, зазвичай, відбувається в родині нашої завідувача сектором Возняк Анни), то книжкова історія може вмить перетворитися на яскраву дитячу фантазію. До речі, донька бібліотекаря Іванка (учениця 4 класу), залюбки проводить своє вимушене дозвілля за таким творчим малюванням. 




































Карантин все ж таки скінчиться, а життя - продовжується! Тримаймося.

Немає коментарів:

Дописати коментар