четвер, 22 листопада 2018 р.

"Зима, що нас змінила..." - до Дня Гідності та Свободи

"Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада"
П.Порошенко
В ці дні ми знову і знову згадуємо тих, хто підняв стяг боротьби за нашу свободу під час Революції Гідності. 21 листопада 2018 року, в День Гідності та Свободи, до бібліотеки на вшанування пам'яті Героїв-захисників завітали учні 1-го курсу та молодші спеціалісти Навчально-наукового Центру професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України разом з бібліотекарем Сушко В.В., викладачем Петровською Н.В., майстрами виробничого навчання Балан Т.Є, Федоренко В.Є. та Накорчевською О.Л. Всього присутніх - 32 чол. Було представлено три групи учнів: П11 "слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; водій категорії "С"; П15 "секретар керівника, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних";  молодші спеціалісти М1-1 "транспортні технології та організація обслуговування на транспорті" та група Д2-1 "інформаційна, бібліотечна та архівна справа".
Біля Меморіальної стіни пам'яті Олексія Дурмасенка  відбувся патріотичний захід "Зима, що нас змінила...". Розпочала урочистості завідувач бібліотекою Алла Дубенюк хвилиною мовчання...
Під час заходу присутні повернулися у ті трагічні 2013-2014 рр.,  дізнались про нашого героя Олексія Дурмасенка ("Динамо"), про його відданість ідеалам Майдану, безмежній вірі в нашу перемогу. За це від віддав своє життя в запеклій боротьбі з ворогом. Учні, члени "Клубу любителів книги", також підготували свою інформацію. Про події помаранчевої революції в Україні 2004 року розповів Глущенко Сергій (група М1-1), про події 2013 - 2014 років та Революцію Гідності - Маховка Дмитро (група М1-1), про "Святковий День Гідності та Свободи" - Глущенко Олександр (група М1-1). Поетичний блок підготували Василь Середа (група А1-2) зачитав вірш Анатолія Хромова "І зима не зима..." , присвячений подіям революції Гідності, а Лисенко Олег (група М1-1) - вірш Ліни Костенко "А сотню вже зустріли небеса...".
















 

















 В читальній залі була представлена книжкова ілюстративна виставка "Нескорені герої Майдану"


На урочистий захід ми запросили київського музиканта, лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів Руслана Іщенка. Для наших гостей він виконав низку патріотичних пісень: "Друже Ковалю", "Водій АТО", "Сім'я та родина", "Козацька батальйонна" та ін.

Щиро дякуємо всім гостям за участь і вітаємо зі святом!
Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар