понеділок, 5 листопада 2018 р.

"Юні гості з Броварів" - краєзнавча екскурсія та знайомство з бібліотекою

30 жовтня 2018 року, в дні осінніх канікул, з метою ознайомлення зі столичною районною бібліотекою до нас завітали делегація-десант із села Плоске Броварського району. Ініціатором цього візиту була завідувачка Плосківською бібліотекою-філією №16 КЗ БРР Броварської ЦБС Зброжик Наталія Григорівна. З цією метою був замовлений автобус, на якому приїхали 17 дітей молодшого та середнього шкільного віку, завідувачка бібліотекою та секретар Плосківської сільської ради Зіневич Тетяна Петрівна. Колектив нашої книгозбірні на чолі з завідувачкою Бібліотеки №15 Дубенюк Аллою Іванівною радо зустрічали гостей і запросили на гостини ознайомитись з книжковим королівством на Корчуватому.
 
 
 





Наприкінці знайомства Наталя Григорівна щиро подякувала нам за гостинність, за цікаву і змістовну розповідь і від імені колективу Броварської ЦБС подарувала нашій бібліотеці унікальні видання від відомого дослідника-краєзнавця Володимира Гузія. 
"Розкажи своїй дитині,
золотій очеретині,  -
казку про своє село..."
Книга сказань і казок про походження найменувань міст і сіл Броварщини "Розкажи своїй дитині..." . Казки відкривають перед очима читача чарівний світ знайомих і незнайомих казкових персонажів, спонукають задуматися над звичними географічними назвами та заглибитися в історію рідного краю. Для сюжетів казок історик-краєзнавець В. М. Гузій використав маловідомі матеріали, легенди, перекази. Письменниця М. М. Морозенко доповнила їх віршами й текстами. Учні шкіл Броварщини проілюстрували малюнками.
  Ця книга цікава як дітям, так і дорослим, адже через призму казкових сюжетів проглядаються і впізнаються реальні історичні події та люди, хоч автори й не мали на меті дотримуватись історичної достовірності.

Друга книга Володимира Гузія "Про золоту очеретину" – науково-популярне дослідження на тему історії та краєзнавства Броварського району. У розділі "Билинний край" на тлі загальноукраїнських подій подаються матеріали з історії, краєзнавства, генеалогії Броварщини від часів неоліту до сьогодення. Розділ "Батьківщина" – це опис (географія) броварської землі, сіл, селищ району. "Земля Дани" – фольклорні, топонімічні та краєзнавчі дослідження рік, озер, лісів і землі рідного краю.

http://libkor.com.ua/php/Churo_vdychi/20e577c41c9b4a2e39baa58caa599cf9.jpgА ми зі свого боку розповіли гостям про книгу цього ж автора, яка є в нашому книжковому фонді - "Опис землі Голосіївської", де він описує, що Голосієво - це молода земля, що зародилася від льодовикового озера. Потім льодовик відступав, наступали ліси. Культ київської Лисої гори виник приблизно 4000 років тому. І тоді Голосіївський ліс — це свята діброва при лисій горі... Якщо ми подивимось детальніше, то Голосіївський ліс оточений монастирями: Видубицький, Преображенський, Китаївський, Феофаніївський і Голосієво. Навкруги нього аж шість (!) монастирів — це неспроста...
Ось така тепла і душевна зустріч відбулася в нас! 
Дякуємо, що небайдужі колеги з Броварської ЦБС 
виявили бажання завітати саме до нашої бібліотеки. 
Маємо надію, що бесіда і знайомство були 
змістовними і корисними для наших юних нових друзів!
 
Унікальне краєзнавче дослідження В. Гузія "Про золоту очеретину" - історія сіл та селищ Броварщини.

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/ua/pro-zolotu-ocheretinu.html
Унікальне краєзнавче дослідження В. Гузія "Про золоту очеретину" - історія сіл та селищ Броварщини.

Подробнее: https://www.ya
Унікальне краєзнавче дослідження В. Гузія "Про золоту очеретину" - історія сіл та селищ Броварщини

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/ua/pro-zolot
Унікальне краєзнавче дослідження В. Гузія "Про золоту очеретину" - історія сіл та селищ Броварщини.

Подробнее: https://www.yakab

Немає коментарів:

Дописати коментар