пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

"У центрі Всесвіту - дитина" Ч.1 - цикл бібліознайомств до Всесвітнього дня дитини

Результат пошуку зображень за запитом "день дитини" "Спів радісний під небом лине,
Летить в блакить парад пісень,
Нехай же стане днем дитини
У всьому світі кожен день!"
В 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей. Саме 20 листопада 1959 року Асамблея прийняла Декларацію прав дитини.

27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їй відповідних можливостей для цього. Цим важливим документом також чітко визначено, що дитина має право на захист від фізичного та психічного насильства.
У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, що символізує зростання, гармонію, свіжість і родючість, навколо знаку Землі, нашого спільного дому, розміщені стилізовані фігурки — червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість.
*********************
З 20 по 27 листопада 2018 року, у рамках відзначення Всесвітнього дня дитини, в нашій бібліотеці проводиться цикл бібліознайомств та пізнавальних екскурсій для учнів СШ№273.

У вівторок, 20.11, завітали до бібліотеки учні 4-А класу (вчитель - Авраменко Таміла Олексіївна) , та учні 4-Б класу (вчитель - Мацібора Людмила Олексіївна). Святково-пізнавальну програму для них підготували бібліотекарі молодшого відділу - Гейко О.П. та Синявська А.І.
      Гейко Олена Петрівна знайомить маленьких користувачів зі своїми книжковими виставками-розкладками:
"Читай. Вигадуй. Грай." (виставка-конструктор) 
та ювілейною виставкою одного автора 
"Сельма Лагерлеф. 160 років від дня народження"
Бібліотекарі провели для учнів літературну вікторину та майстер-клас на кращий малюнок улюбленого книжкового героя.







По закінченні відбулася музична година з Русланом Іщенком. Він подарував присутнім низку українських народних пісень. Діти отримали гарний настрій, творчу насолоду від створення художніх малюнків, позитивні емоції від авторського виконання пісень.
Вони радісно підспівували Руслану "Червону руту" та "Смереку", 
а потім почали хоровод водити.

 "Нам дуже сподобалось в бібліотеці!"
"Кращий спосіб зробити дітей хорошими – 
це зробити їх щасливими!" 
Оскар Уайльд 

Немає коментарів:

Дописати коментар