пʼятницю, 27 липня 2018 р.

"Під розлогим кленом звучать пісні..." - літературно-музичні посиденьки з Наталкою Бучель


26 липня 2018 року під стінами бібліотеки відбулися літературно-музичні посиденьки з Наталкою Бучель  
"Під розлогим кленом звучать пісні...".
В цей теплий літній день зібралися шанувальники творчості Наталки Бучель - заслуженої артистки України, яка вже вп'яте (!) виступає для наших користувачів. Пані Наталя - популярний самобутній музикант, композитор і виконавець пісень під гітару. Довгі роки працювала солісткою Київської державної філармонії. 
Парадний вхід нашої книгозбірні був колоритно і святково вбраний та оформлений архівними афішами виступів пані Наталки.
 Ми радо зустрічали гостей на вході! 














На свято завітали колеги   ЦБС Голосіївського району - Любов Калюжна (завідуюча БСЧ), Ірина Вєрьовкіна (бібліотекар ЦБС ім. М.Некрасова), мешканці мікрорайону Корчувате з дітками, вірні поціновувачі авторської пісні та співаної поезії з Києва. До речі, ми дякуємо нашій колезі Ірині Вєрьовкіній, яка є палкою шанувальницею творчості Наталки Бучель, за чудовий подарунок - архівну статтю з журналу тридцятилітньої давнини (!) "Радянська жінка" за 1988 рік, №6. Журналіст Борис Грачевський надрукував в цьому часописі інтерв'ю "Три зустрічі з Наталією Бучель". Для нашої дорогої гості це було приємною несподіванкою! 

Пісня з архіву нашого відеоканалу в Ютьбі: 







Звучало багато українських народних пісень, які всі знають і підспівували. Також Наталя показала віночок музичних композицій на слова Ліни Костенко. А для дітей, яких було багато на заході, вона виконала чудову авторську композицію із творчості письменниці Наталі Забіли (привіт колегам одноіменної бібліотеки!) із циклу "Казки про звірят". Творчий доробок Наталі Забіли характеризується різноманітністю тем і жанрів. Не випадково український поет Валентин Бичко назвав її творчість «материнською піснею, цікавою, барвистою, розумною, клопіткою, дбайливою».  Наша талановита гостя створила цілий міні-театр, де співала різними голосами різних звірят! Малеча була в захваті. Саме в цей час до нас вирішив приєднатися улюбленець дітей - пес Зефір!
Після концерту ще довго не хотілось розходитися. 
Була "гітара по колу", запашний чай з домашніми смаколиками, приємне спілкування однодумців, фотографії на згадку!





 



 

Пісні під кленом нам вдалися, 
і навіть дощ не заважав!

Щиро дякуємо всім причетним до цього дійства і окремо хочеться ще раз подякувати нашому постійному фото- і відеооператору 
Миколі Шошанні
за яскраві збереження миті
бібліотечного насиченого життя!
***************************
А тепер невеличкий екскурс в нашу історію із циклу   
"Цей день в історії"
26 липня 1946 року в радянській Україні було створено 
Товариство охорони природи.


В цей день народилися: 
26 липня 1931 року - Іван Дзюба, відомий український літературознавець, критик, громадський діяч, дисидент радянських часів, герой України, академік НАНУ, другий Міністр культури України (1992–1994), голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка (1999–2001), керівник відділу загальних енциклопедичних досліджень Інституту енциклопедичних досліджень НАН України. 
 На фото - Іван Дзюба; офіційна світлина КДБ перед арештом Дзюби у 1973 році
Результат пошуку зображень за запитом "Іван Дзюба"Результат пошуку зображень за запитом "Іван Дзюба"В нашому книжковому фонді є відоме видання цього автора "Інтернаціоналізм чи русифікація?" («Самвидав», 1965). Ця книга видавалася українською, англійською, італійською, китайською, російською, французькою мовами. Та книга, яку нещодавно нам подарували - "Донецька рана України".
Рекомендуємо!


******************************
26 липня 1958 року народилася Галина Пагутяк - українська письменниця
Зображення, знайдене за запитом " галина пагутяк книги"Зображення, знайдене за запитом " галина пагутяк книги"(пише, зокрема, в жанрі фентезі, наукова фантастика, готичний роман), Лауреат Шевченківської премії (2010) за книгу прози "Слуга з Добромиля" та літературної премії імені Валерія Шевчука "Магнат" (2015).
Книги "Королівство" , та "Потрапити в сад" запитуйте в нашій бібліотеці. 

Зображення, знайдене за запитом " галина пагутяк книги"
 


Ось так цікаво, творчо і насичено проходять наші бібліотечні будні,
які ми іноді перетворюємо в свято!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар