понеділок, 16 липня 2018 р.

"Корабельний штурвал - символ свободи" - дарунок для Грінівської вітальні

 13 липня 2018 року (пятниця, 13-те!) наша бібліотечна музейна кімната Олександра Гріна поповнилась цікавим експонатом - морським штурвалом. Це авторська робота давнього друга бібліотеки, активіста і вірного "грінівця", відомого майстра з карбування (чеканки) по металу, художника, поета і виконавця власних пісень - 
Олександра Миронова. 
Майже три тижні працював Олександр над даним проектом, і ось, в літні "грінівські" дні (О.Грін народився 23 серпня 1880 року, а відійшов у вічність - 8 липня 1932 року), він особисто презентував бібліотечній спільноті свій мистецький витвір.


 




Цей експонат автор виконав за допомогою трьох видів дерева: сосни, дуба та граба. А на головній основі - підставці виробу викарбував подарунковий напис:
"Изготовлен А.Мироновым 
в дар для "Гриновской гостиной" 
07.07.2018 г. 
г. Киев"








 

















Дарунок одразу ж оцінили наші юні "романтики" і виявили бажання ближче з ним ознайомитись і сфотографуватись на пам'ять. Капітан "Грей" (Євген Ковальчук), дві "Ассолі" (Поліна Ганзіна та Даша Богданець) та юнги (Даниїл Семченко та Ваня Хіміч) залюбки позували в колоритних образах головних героїв письменника-мрійника. 
Завідувачка бібліотекою Алла Дубенюк 
(до речі - донька капітана і з дитинства добре знайома з цим предметом!) 
щиро подякувала
Олександру Леонідовичу МИРОНОВУ
за такий гарний і потрібний для нашої музейної експозиції дарунок - 
символ вірно вибраного курсу бібліотеки!
Завжди вперед на червоних вітрилах, 
тримаючи міцно кермо!!!






Немає коментарів:

Дописати коментар