неділю, 26 березня 2017 р.

"Пліч-о-пліч" - районна благодійна акція в МАУПі з переглядом фільму "Осінні спогади"

24 березня 2017 року в головному корпусі МАУПу (вул. Фрометівська, 2) відбулася благодійна акція "Пліч-о-пліч" з показом україно-чесько-іранського фільму 
"Осінні спогади". 
Головна мета заходу - зібрати кошти на лікування та протезування для нашого бійця АТО, справжнього патріота, учасника бойових дій, мешканця Голосіївського району Дмитра Котова

Організували цю доброчинну справу представники Київської міської спілки ветеранів та учасників АТО Голосіївського району - Анатолій Болотін, Андрій Дащенко, Гліб Гржибовський, Ервін Гусейнов, Андрій Крахмаль, Вячеслав Рибачук, Єгор Качкалда та ін.
На заході були присутні бійці АТО, дружина Дмитра  - Тетяна Котова, представники Голосіївського Червоного Хреста - Ігор Сульженко та Іван Павлишин, музикант Ян Апріль, артисти кіно, студенти МАУПу, творча інтелігенція Києва, бібліотекарі Голосіївської ЦБС. Під час проведення було зібрано більше 13 000 грн. та передано дружині героя.
З музичним привітанням виступив автор-виконавець, громадський активіст - Ян Апріль. Він родом з Чернівців, з Буковини. Неодноразово виступав у Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий - АРТ" при бібліотеці №15.
Ян - учасник бойових дій, волонтер, постійно їздить в зону АТО, виступає на передовій з концертами і підтримує наших бійців запальними патріотичними піснями, влучним словом.



Працівники ЦБС Голосіївського району м. Києва на чолі з директором Станіславчук Галиною Петрівною висловили слова підтримки дружині бійця Дмитра Котова - Тетяні і особисто вручили їй зібрані колективом кошти на лікування.










 Перед початком перегляду фільму виступили виконавці та учасники фільму. 
Вони розповіли про те, як готувалися зйомки та де вони проходили.
Кінодраму "Осінні спогади" знято міжнародною командою кінематографістів.
Режисер та сценарист:
Алі Фахр Мусаві (Іран)
В головних ролях:
Дмитро Лінартович
Олександр Ігнатуша
Тетяна Юрікова
Назанін Ахмади Шахпурабади (Іран).

Події розгортаються у віддаленому карпатському селі. Для зйомок обрали місцевість поблизу Трускавця.
... Місцевий скульптор Сашко (Олександр Ігнатуша) тяжко переживає смерть дружини. Отримавши поранення, із зони АТО повертається доброволець Анатолій (Дмитро Лінартович). Узагалі-то він музикант, але радо береться допомагати Сашкові в майстерні. Якось селом промайнула звістка: в лісі знайшли непритомну жінку. Це Іме (Назанін Ахмади Шахпурабади), сліпа біженка з Ірану. Вона хотіла потрапити в Європу, а натомість опинилася в українському селі. І Сашко, і Анатолій закохуються в дівчину, яка більше ніж будь-хто з них потребує підтримки та допомоги.

Тема війни близька багатьом учасникам знімального процесу. Затвердженого на роль, Дмитра Лінартовича було призвано на АТО, але автори стрічки звернулись до Міністерства оборони України з проханням відпустити актора на місяць на час зйомок, що й було зроблено.

Бюджет стрічки складався з приватних коштів чеських та іранських продюсерів. Фільм вийшов на екрани в кінці 2016 року та має великий успіх. Він дуже ліричний, з елементами драми та емоційними переживаннями, справив щемке та світле враження на глядачів. 
Ми отримали велике задоволення від перегляду! 
Дякуємо всім причетним до створення цієї стрічки!


Після перегляду ми познайомились з виконавцями головних ролей, висловили їм свою подяку та теплі враження.  Дуже приємно було від знайомства з актрисою Тетяною Юріковою (виконавиці ролі Наталки).
 
А від українського актора муніципального театру "Київ"  Дмитра Лінартовича.всі бажаючі отримали музичний дарунок - авторський диск "Мобілізація".
Щиро дякуємо! 

Велика подяка і пошана всім організаторам та учасникам цього чудового і потрібного заходу! Зичимо подальших успіхів і швидкого одужання нашому землякуі захиснику - Дмитру Котову!
 Слава нашим героям! Слава Україні!!!
Світлина від Gleb Grzybowski.




На запрошення колег бібліотеки ім. М.Некрасова для працівників ЦБС продовжилось "музичне" спілкування з Яном Апрілем в стінах цього закладу.
Артист познайомився з бібліотекою і порадував нас виконанням своїх пісень.



  Дякуємо усім за підтримку, розуміння та допомогу!!!

2 коментарі:

  1. Щиро дякую усім організаторам та учасникам цієї благадійної акції! Як важливо робити гуртом добру справу...
    Рекомендую передивитися фільм "Осінні спогади", який викликає щирі емоції.
    "Цікаві факти:

    - Кінострічка заснована на реальних подіях.

    - Це перший досвід широкого недержавного міжнародного співробітництва кінематографістів.

    - Зйомки проходили у Трускавці і в селах Дрогобицького району.

    - Саундтреком до стрічки стала пісня "Не відпускай" гурту "Моє місто".

    - У фільмі звучать вірші Ліни Костенко".

    ВідповістиВидалити
  2. Нові враження, нові знайомства. Приємно, що і ми, працівники бібліотеки, додали свій внесок для лікування Дмитра Котова. Завдяки нашій колезі Дубенюк А. І. розширили коло знайомств з цікавими людьми, які є патріотами України, на сьогоднішній день користуються великою повагою у районі та у місті . Фільм чудовий, артисти грали свої ролі бездоганно, ми стали друзями.

    ВідповістиВидалити