пʼятницю, 10 березня 2017 р.

"Даруємо весняний настрій!" - вітання наших партнерів з Голосіївського Червоного Хреста

Картинки по запросу свято весни"Зичимо здоров’я дзвінкої криниці, 

хліба запашного з української пшениці, 
рум’янців від калини, 
щоб ви були щасливі кожної днини".



9 березня 2017 року наші друзі та партнери, медичні фахівці  з Голосіївського Червоного Хреста - голова організації Ігор  Сульженко та його помічник, волонтер Іван Павлишин  завітали до нас привітати  працівників бібліотеки та мешканок мікрорайону Корчувате з весняними святами. Звучали щирі слова побажань, були привітні розмови та гарні подарунки для жінок вразливих категорій із числа ветеранів, дітей війни, самотніх пенсіонерок, вдів, інвалідів...





















































Також у цей знаменний день 9 березня 2017 року минає 203 роки від дня народження українського поета-борця Тараса Григоровича Шевченка. Ми вшанували пам'ять великого сина українського народу, ознайомили гостей з книгами на виставці, присвяченій Поету.
 З метою популяризації його творів в бібліотеці організовано книжково-ілюстративні виставку
 "Його благословила доля 
славою святою..."
"Він поет усього людства, - так сказала про нашого Кобзаря відома англійська політична діячка Полін Бентлі. 
"Тарас Шевченко виходить за межі однієї країни. Його заклик до братерства й любові, до правди й справедливості, а над усе - до волі, має всесвітнє значення"
Підтвердженням цьому є той факт, що його твори видавались за кордоном понад 300 разів і перекладалися на 147 мов світу. Творчість Т.Шевченка майже вся стала якщо не піснею, то джерелом для створення опер, балетів, кантат, сюїт тощо. У світі зведено понад 450 пам’ятників Тарасу Шевченку, зокрема в США (Вашингтон, Керхомоксон), Канаді (Вінніпег), Італії (Рим), Аргентині (Буенос-Айрес), Франції (Париж, Тулуза-Мірта). Є мала планета "Кобзар" - її відкрив 20 грудня 1976 року український астроном Микола Чорних.



Спасибі вірним друзям за розуміння, підтримку та добре серце! 
Щиро дякуємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар