понеділок, 6 лютого 2017 р.

"Казкова країна Алана Мілна" - інтерактивні читання

Скажіть мені, будь ласка,
У чому тут секрет:
Чи є на світі казка,
Чарівніша за мед?
А.Мілн
18 січня виповнилося 135 років відомому прозаїку, поету і драматургу, класику літератури ХХ століття, автору знаменитого "Вінні-Пуха" -

 Алану Александру Мілну 
(1882-1956).
Природжений пацифіст, Мілн був призваний до лав Королівської армії і служив у Франції. Пізніше він написав книгу «Світ з честю», в якій засуджував війну. Але Мілнові суджено було прославитись не книгами про безглузді жахіття війни, а наївним і довірливим ведмедиком на ім'я Пух. Щоправда, перед "Вінні-Пухом" у житті Мілна трапилась визначальна подія: 1920 року у нього народився син на ім'я Крістофер Робін Мілн, для якого згодом і було написано цю книгу, і який став одним з її головних героїв. Перші 10 розділів побачили світ у 1926 році у книзі "Вінні-Пух", а 1928 року у книзі "Хатка на Пуховій Галявці" було вміщено решту 10 оповідань про Вінні-Пуха та його друзів. Відтоді ведмедик Вінні-Пух став одним із найулюбленіших героїв для дітей усього світу.
Більшості читачів в нашій країні історії про Вінні-Пуха знайомі з перекладів Бориса Заходера. Героїв письменника Алана Мілна знають і люблять діти в усьому світі. За мотивами казок зняті мультфільми, а в Лондонському зоопарку навіть стоїть пам'ятник Вінні-Пуху. Ось ці та інші цікаві відомості про автора Мілна діти змогли дізнатися на наших літературних годинах з елементами інтерактивних ігор протягом 18-22 січня. А виникла ця ідея - небуденно і жваво відзначити ювілей знакового письменника у Синявської Алли. Спільно з дітьми вона заздалегідь розробила ілюстративне оформлення книжкової виставки "Казкова країна Алана Мілна", потім відбувалося інтерактивне дійство "Солодкі читання навколо горнятка з медом!". 
Бібліотекар Гейко Олена також активно приєдналася до цієї гамірної і веселої справи - розповідали дітям цікаві факти із життя та творчості письменника, проводили вікторину, пригадували мультфільм про Вінні Пуха - улюбленця багатьох поколінь дітей і дорослих.
Бібліотекарі спільно з юними друзями  поринули у 
казковий і безтурботний світ дитинства!
Пригадували історії із сповненого різноманітних чудернацьких пригод та кумедних ситуацій веселого ведмедика з "тирсою в голові"!

Немає коментарів:

Дописати коментар