пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

"Янголи на білих крилах" - година героїзму, зустріч з побратимами



Понад майданом стелиться туман.
Звільнімось, рідні, кров'ю від кайдан. 
Хай бачить весь великий Божий світ 
Країни нашої міцний, незламний цвіт...


20 лютого 2017 року була проведена година героїзму "Янголи на білих крилах" біля Меморіальної стіни пам'яті імені Олексія Дурмасенка. До бібліотеки завітали побратими і бойові товариші кіборга "Динамо" (Олексія Дурмасенка). Вони разом захищали Донецький аеропорт в 2014 році у складі 93 бригади. 
Це Юрій Загній, Олег Калитка, Ярослав Завголюк, Володимир Гротевич, Павло Корчагін.












  
Завідуюча бібліотекою Дубенюк А.І. розповіла про історію створення цього Меморіалу, показала особисті речі Олексія, його творчі роботи і спортивні відзнаки, які експонуються в бібліотеці. Ми згадували події трирічної давнини. Гості вшанували пам'ять загиблого Героя і всіх Героїв Майдану хвилиною мовчання.
2014 рік... Цей рік був переломним, тяжким і драматичним для України. Він забрав багатьох наших синів і батьків - справжніх українських героїв. Але їх життя були віддані не марно: вони стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, вони повстали проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну. Їх назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну. 

Імена героїв патріотів назавжди закарбує історія, бо герої не вмирають, вони житимуть в нашій пам’яті вічно!



Ми низько вклоняємось і щиро дякуємо нашим гостям і друзям і всім захисникам, хто сьогодні боронить нашу країну і береже наш спокій.










Із особистого архіву 
Павла Корчагіна 
(ліворуч на фото)
позивний - "Смуглий".
2014 рік. 

Дарунок для
нашої Меморіальної стіни пам'яті. В центрі фото - Олексій Дурмасенко ("Динамо").


 Наостанок побратими записалися до бібліотеки, спілкувалися з колективом.

Картинки по запросу година пам'яті небесній сотні в бібліотеці

Немає коментарів:

Дописати коментар