неділю, 12 лютого 2017 р.

"Живопис чеченського народу" - зустріч з партнерами

11 лютого 2017 року в бібліотеці відбулася зустріч з нашими партнерами: ВГО "Діаспора чеченського народу" (керівник - Салман Садаєв) та ГО "Українська ініціатива" (голова - Юрій Косенко).  Захід приурочений офіційному закриттю виставки "Паралелі" -  всесвітньовідомого художника Заміра Юшаєва, який проживає в Європі.  
Ця виставка демонструвалась у нашому "Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Коруватий АРТ" з грудня 2016 року по лютий 2017 року. З привітальним словом перед слухачами  виступив Салман Аюбович Садаєв.













Цікаву доповідь про живопис чеченсьсого народу підготував Юрій Косенко. Його розповідь супроводжувалась  показом фотослайдів про відомих чеченських художників та митців. 





Зокрема, доповідач провів короткий екскурс про зародження мистецтва в Чечні, більш детально зупинився вже на сучасних художниках. Познайомив глядачів з такими іменами - Вахіт Заураєв, Сайдхусен Біцираєв, Султан Абаєв, Леча Абаєв, Абу Пашаєв, Султан і Замір Юшаєви, Хасан Седієв, Хамзат Дудаєв, Фатима Даудова, Рамзан Ижаев, Зарета Муртазалиева, Рустам Сардалов, Рустам Яхиханов.
 Фото з друзями  на згадку.













Вперше до нас завітала Кайдаш Раїса Андріівна - головний спеціаліст по зв'язкам з громадкістю Голосіївської ЦБС. Вона була вражена такою цікавою інформацією, їй дуже сподобалась і виставка, і доповідачі, і атмосфера заходу. 

На виставці:

Немає коментарів:

Дописати коментар