суботу, 3 грудня 2016 р.

"Перші хвилини вирішують все!" - майстер-клас по наданню першої невідкладної допомоги


З метою правильного прийняття рішення в діях щодо надання першої долікарської допомоги при нещасних випадках 
1 грудня 2016 року в бібліотеці відбувся майстер-клас для учнів  Навчально-наукового центру професійно-технічної освіти Національної Академії педагогічних наук України (ННЦ ПТО НА ПН України). На запрошення бібліотекарів керівник  Голосіївської районної організації товариства Червоного Хреста Сульженко Ігор Вікторович підготував та провів майстер-клас "Перші хвилини вирішують все!". Він розказав, що у сучасному суспільстві найбільш часто смертельні наслідки спостерігаються в результаті дорожньо -транспортних пригод, терористичних актів та воєнних дій, різних екологічних катастроф, повеней, пожеж. У разі виникнення нещасного випадку більшість людей не може ефективно надати допомогу потерпілому. Їх неспроможність діяти швидко, рішуче і правильно пояснюється відсутністю відповідних знань, а також сильними емоційними переживаннями, нездатністю приборкати страх та хвилювання. Інколи хвилини вирішують наслідок нещасного випадку - життя або смерть, інвалідність або сприятливий результат. Крім того, травми часто трапляються в таких умовах, коли немає можливості терміново викликати "швидку допомогу", або в перші хвилини скористатися допомогою лікаря. У таких випадках дуже часто життя людини залежить від колег по роботі, друзів чи просто випадкових людей, що опинилися поруч, їх вміння надати потерпілому першу медичну допомогу до прибуття лікаря.
Багато смертельних випадків можна було б запобігти, якщо знати прості та ефективні заходи першої допомоги в перші хвилини події. Слухачам було продемонстровано відеофільм, з кожним проведена практична робота для закріплення необхідних медичних знань. 












 По закінченню заходу слухачі отримали необхідну пізнавальну літературу, рекламні 
буклети та марлеві пов'язки для особистого захисту від інфекцій.  








Викладач Рибчинська Руслана Миколаївна та бібліотекар ННЦ ПТО НА ПН України Сушко Валентина Василівна висловили слова подяки організаторам цього заходу і домовились про подальші зустрічі в бібліотеці з метою отримання більш глибокої медичної практики.
Щиро дякуємо всім нашим колегам і партнерам!
Всього присутніх - 22 чол

2 коментарі:

  1. Такі навчання необхідно проводити для усієї громади. І бібліотека - найкраще місце для таких заходів!

    ВідповістиВидалити
  2. Так, наразі часто до бібліотек звертаються громадські організації, педагоги, мешканці мікрорайону, творчі особистості у проведенні корисних і потрібних зустрічей, презентацій, для обговорення нагальних суспільних питань... І ми завжди йдемо на зустріч своїм користувачам.

    ВідповістиВидалити