понеділок, 5 грудня 2016 р.

"Герої не вмирають!" - патріотична година



1 грудня 2016 року 
в 
Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ" при бібліотеці відбулася патріотична година

"Герої не вмирають!" 
із циклу "Наш Альоша" для учнів Навчально-наукового центру професійно-технічної освіти Національної Академії педагогічних наук України (ННЦ ПТО НА ПН України). Викладач Рибчинська Руслана Миколаївна та бібліотекар Сушко Валентина Василівна завітали до нашого закладу зі своїми вихованцями - групою учнів (12 чол). 
Урок патріотизму та екскурсію для гостей підготувала та провела головний бібліотекар Синявська Алла Іванівна.
Вона ознайомила присутніх з 
Меморіальною стіною пам'яті захисника України, кіборга "Динамо" Альоші Дурмасенка. Розповіла про його короткий життєвий шлях, про те, яким він був талановитим художником, дизайнером, митцем, про його захоплення спортом, зокрема, Альоша дуже любив футбол (за що його прозвали побратими "Динамо"). А головне - його безмежну любов до рідної землі, до України. В трагічні події 2013 року, з першого дня, Альоша був активістом на Майдані, стояв пліч-о-пліч зі своїми друзями проти навали беркутівців, допомагав пораненим. А в 2014 році, коли трапилася окупація Донбасу - добровольцем пішов в АТО, служив в славнозвісній 93 бригаді. Він воював на передовій, захищав Донецький аеропорт... А 29 грудня 2014 року трагічно загинув від кулі російських бойовиків... 
Учні уважно слухають схвильовану розповідь бібліотекаря, знайомляться з експозицією. Потім Алла Іванівна провела короткий огляд виставки художника Бориса Кононенка "Плавець місячної ночі...", ознайомила присутніх з творчістю цього талановитого митця і поета.




Немає коментарів:

Дописати коментар