четвер, 7 квітня 2022 р.

The London Book Fair - відкриття однієї з найбільших книжкових виставок в Європі



5 квітня 2022 року в Лондоні відкрилася одна з найбільших книжкових виставок Європи The London Book Fair .
На відкритті LBF з великою промовою он-лайн виступив Олександр Афонін президент Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.
(Див. Промова О.Афоніна). Він говорив про Україну, про війну, книги, запрошував на стенд України.
Наша країна представлена ​​національним стендом, дякуючи British Council Ukraine у рамках Сезону культури Велика Британія/Україна 2022 за підтримки Міністерство культури та інформаційної політики України та Український інститут книги Ukrainian Institute - Український інститут PEN Ukraine Книжковий Арсенал Форум Видавців British Council Embassy of Ukraine to the UK Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine на якому відвідувачі можуть ознайомитись з книгами українських видавців виданих у мирний час в Україні, у тому числі й книги авторів видавництва Саміт-Книга .
Багато видавництв та авторів планували поїхати до Лондона, представити свої книги... 

Але вранці 24 лютого всі плани у всієї країни кардинально змінилися і сьогодні Україну на українському стенді мовчазно представляють книги...
Україна обов'язково буде почесним гостем книжкових форумів і в Лондоні, і у Франкфурті, і в Нью-Йорку і ми ще поїдемо великою українською літературною книжковою родиною з презентацією книжок у всьому світі.
Але наші друзі та автори ніколи вже не поїдуть, бо вбиті на цій страшній війні.
 

ПИСЬМЕННИКИ НЕ ВМИРАЮТЬ...

  Maks Levin (журналіст, фотокореспондент, співавтор книги-фотоальбому "Незалежні", видавництво Саміт-Книга, загинув під Києвом під час виконання професійної роботи, 41 рік).
 
  Дмитро Євдокимов (молодий, талановитий вчений, історик, письменник, нещодавній випускник історичного факультету Київський національний університет імені Тараса Шевченка ,співавтор науково-популярної книги для батьків та дітей "Про права та обов'язки: твій довідник з громадянства" Дитяча література видавництва "Ранок" , героїчно загинув захищаючи Київ, 
25 років).

   Надія Агафонова (поетеса, письменниця, громадська діячка з Миколаєва, членкиня Національної спілки письменників України, авторка книги віршів "Пой дождю оссану", лауреатка численних літературних конкурсів, загинула під час обстрілу Миколаївської ОДА, Надії було 42 років).

 

  Юрій Руф (львівський поет, письменник, викладач, засновник літературного руху "Дух нації", автор збірки "Ваніль чи Сталь", героїчно загинув на Луганщині захищаючи Україну. Йому був 41 рік...

Ми обов'язково представимо ваші книги по всьому світу.

Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову» – АрміяInform
Вічна пам'ять героям письменникам...
Герої не вмирають... 
 
 
У бою на Луганщині загинув відомий український письменник (Фото) - «Волинь»  — незалежна громадсько–політична газета
 
 Автор: Ігор Степурін.

Немає коментарів:

Дописати коментар