пʼятницю, 8 березня 2019 р.

"Співець синіх гір..." - книжкова виставка-спогад

 4 березня 1949 року народився видатний український композитор-виконавець, поет, творець української поп-музики Володимир Івасюк, який поплатився життям за любов до України.
Результат пошуку зображень за запитом "івасюк володимир"Він прожив всього 30 років, але за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, Івасюк був професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Також мав неабиякий хист до живопису. Про ці факти біографії легендарного музиканта бібліотекарем старшого відділу читальної зали Тетяною Бутко була підготовлена книжкова виставка-спогад "Співець синіх гір...", присвячена 70-й річниці від дня народження митця. Івасюк був не просто музикантом, він був патріотом України. Своїми піснями він відроджував любов українців до української культури та намагався протистояти пропагандистській ідеї одного великого "радянського народу". З Чернівецького медичного університету видатного українця відрахували не через те, що погано вчився, а через вчинок, який виказує справжнього Івасюка. Він у 1966 році у своїй рідній Кіцмані був серед тих, хто скинув із п’єдесталу пам’ятник Леніну. Володимир Івасюк – представник саме того національно-свідомого та вільного українського суспільства, яке почало формуватись героїчною ціною ще у дні Майдану.
З метою популяризації українського мистецтва, прищеплення любові до рідної культури, а також відзначення 70-річчя від дня народження видатного українського композитора, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, Героя України Володимира Івасюка до нас звернулися за допомогою у проведенні урочистого відзначення цієї події наші колеги з Навчально наукового центру професійно технічної освіти Національної академії педагогічних наук України. У цьому закладі 7 березня був проведений захід «Його вічність у піснях». Юні видобувачі знань, члени клубу любителів книги, підготували інформацію про життєвій та творчий шлях Володимира Івасюка, а наша бібліотека надала їм консультацію та необхідну тематичну літературу для книжкової виставки по міжбібліотечному абонементу.
Хочеться висловити слова подяки нашим колегам з бібліотеки "Деміївська", зокрема завідувачу Галині Козловій, які надали необхідну додаткову літературу з цієї теми для нас по ВСО (внутрішньо-системному обміну) та бібліотекарю ННЦ ПТО НАПНУ Валентині Сушко за активну громадську позицію, за вболівання у своїй професії та за безмежну любов до своїх вихованців.

Ось так і співпрацюємо з різними організаціями і отримуємо необхідну допомогу та надаємо взаємні послуги.




Пов’язане зображенняРезультат пошуку зображень за запитом "івасюк володимир"















Легендарну пісню "Червона рута" (1970 рік), яка стала однією з найвідоміших українських пісень у світі, Володимир присвятив своїй коханій дівчині-одногрупниці Марії Соколовській (Мусі).

1 коментар:

  1. Дякуємо колективу Бібліотеки 15 Голосіївського району м.Києва за підтримку та допомогу у підготовці книжкової інформації про талановитого композитора та співака Володимира Івасюка.Особисто дякуємо завідувачу Бібліотеки 15 Дубенюк Аллі Іванівні за продовження співпраці у організації цікавих виховних заходів.
    Бібліотекар ННЦ ПТО НАПН України, Сушко Валентина Василівна.

    ВідповістиВидалити