неділю, 24 лютого 2019 р.

"Відкриваєш книгу - відкриваєш світ" - знайомство з новинками літератури 2019 року

"Книги дружать з дітворою, 
полюби їх у житті, 
і улюблені герої 
будуть друзями в путі!"
 







"Відкриваєш книгу - відкриваєш світ" - під такою назвою 21 лютого 2019 року в бібліотеці на молодшому відділі відбулося ознайомлення з сучасною українською та світовою дитячою літературою для учнів молодшого та середнього віку. Діти мали змогу познайомитися з новими бібліотечними скарбами. Окрім розважальної функції книги мають ще одну — повчальну, котра насправді є надважливою. Пропонуємо вашій увазі справжні перлини української літератури.
 
 
"10 історій для хлопців". 
У книзі зібрано цікаві історії про різних хлопців: про їхні переживання першого кохання і негараздів у взаєминах із батьками, про хлопчачі захоплення і проблеми з однокласниками, про різні спроби самоствердитися у групі однолітків, про важкі проблеми у сім'ях хлопців і пошуки виходу з них, про терплячість, наполегливість і небайдужість та винагороду за це, про обставини, які можуть змінити весь перебіг життя, про перемогу над власними слабкостями тощо. Історії захопливі, розраховані на підлітків, деякі дуже веселі, деякі - сумні. У кожному оповіданні - болюча для хлопця проблема, яка не дає спокою, але яка не завжди має позитивний розв'язок, адже це зумовлене важкими життєвими обставинами. Це книжка із життєвими історіями, кожна із них може трапитися в реальності. Усі оповідання невеликі, але проникливі і зворушливі. У збірці перед кожним оповіданням є фотографії, використані із сімейних архівів авторів. 
Автори: Захарченко Артем , Шило Тарас, Бачинський Андрій , Гридін Сергій , Якушев Влад, Карп’юк Василь, Бердт Валентин , Маслюх 
 Андрій, Андрусяк Іван , Лаюк Мирослав.
І це цікаво - побачити, а якими були відомі письменники в дитинстві. 
Цікава збірка, і не лише для хлопців! 

*******
Окрему увагу привернула книга Івана Франка "Грицева шкільна наука", видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Яскраві малюнки, чудове оформлення, якісний папір - все це не залишило байдужих!























Згадаємо, в цей день, 21 лютого, народилися:
1835 — Михайло Микешин, російський та український скульптор, художник, графік, автор пам'ятника Богданові Хмельницькому в Києві, ілюстратор «Кобзаря» (п. 1896).

1850 — Хвойка Вікентій В'ячеславович,
український археолог чеського походження, першовідкривач трипільської та черняхівської археологічних культур.

1874 — Дмитро Гуліа,
народний поет Абхазії, просвітник, основоположник абхазької літератури (п. 1960).
 
1893 — Андрес Сеговія,
іспанський гітарист і композитор (п. 1987).

1921 — Володимир Кирилович Малик (Сиченко),
український письменник (п. 1998)

1938 — Петро Толочко,
український історик, віце-президент Національної академії наук України (1993–1998), політик.

Немає коментарів:

Дописати коментар