суботу, 16 березня 2019 р.

"Одна новела - тисячі думок" - творча зустріч з Юлією Матту

9 березня 2019 року в Грінівській вітальні бібліотеки відбулася творча зустріч з 
Юлією Матту 
"Одна новела - тисячі думок".
Це київська письменниця, яка вже встигла завоювати популярність серед багатьох прихильників сучасної української літератури, зокрема, її люблять і часто запрошують на творчі зустрічі бібліотекарі. За останні роки Юлія видала дві книги прози, наразі закінчує роботу над третьою книгою. 
ЇЇ твори читаються напрочуд легко і сприймаються на одному подиху. Мова лаконічна, образи яскраві, жарти доречні, а гумор - влучний! Ім’я Юлії Матту в літературі з’явилося в 2017 році, коли вийшла перша книга авторки «Жашківські равлики». А в 2018 році побачив світ її другий роман "Багалія". Ці книги вже встигли знайти свого читача. 
В ході зустрічі авторка розповіла про те, як народилася ідея створення книги, її назви, про прототипів героїв. А також – про роботу в бібліотеці (наразі Юля працює в Бібліотеці ім. О.Герцена!) та благодійному фонді «Бригантина», де викладає англійську для дітей з особливими потребами із Луганщини. 
Головна героїня книги «Жашківські равлики» розповідає авторка, дуже багато подорожувала та чимало бачила в житті.
- І зовсім випадково героїня зустрічає сільського хлопця, з яким і стає щасливою. За сюжетом цей хлопець – із Жашківщини, - переповідає сюжет пані Юлія. - У своїй книзі я хотіла сказати, що не потрібно шукати заморських принців, чи тих, хто має київську прописку, адже дуже багато гарних хлопців є в різних куточках України. І навіть, якщо це хлопець із села, він може бути ще кращим чоловіком, ніж якийсь принц. А чому равлики? Бо наприкінці головній героїні хочеться равликів і вона шукає їх у Жашкові.

 













Коли ми готували цей матеріал про творчість Юлії Матту, то дізналися, що наша письменниця і колега  ввійшла до п'ятірки номінантів на прийняття до Спілки письменників України.
Результати роботи Всеукраїнської приймальної комісії НСПУ
21 і 22 лютого відбулися засідання Всеукраїнської приймальної комісії, на яких було розглянуто творчі доробки 82 кандидатів. Схвалені до вступу 55 кандидатів, серед яких приємно відзначити і нашу шановну гостю!
Вітаємо і бажаємо нових творчих злетів!

Немає коментарів:

Дописати коментар