четвер, 21 березня 2019 р.

"Конец кровавой империи. Взгляд со стороны" - літературно-музична презентація нової книги Олександра Салицького

16 березня 2019 року відбулася літературно-музична зустріч з автором нової книги. 
Знайомтесь: 
Олександр Салицький "Конец кровавой империи. Взгляд со стороны". - Київ, ФОП Маслаков, 2019. - 96 с.: фото.
 Це перша, дебютна, презентація автора. Вона присвячена подіям новітньої історії України. Те, що відбувалося в країні в кінці ХХ на початку ХХІ сторіччя, автор описує з точки зору пересічного громадянина України. Читач зможе простежити, як під впливом описаних подій змінювався світогляд українця, який народився в СРСР.
************
Зі вступним словом виступила завідувач бібліотеки Алла Дубенюк. Вона привітала присутніх з нещодавнім святом - Днем  українського добровольця, який відзначається щорічно 14 березня і представила гостей. Ініціатором і модератором цієї зустрічі був поет, музикант, журналіст Ярослав Чорногуз.


Головний герой вечора - Олександр Салицький. Він талановитий інженер, тривалий час працює звукооператором в київському Будинку звукозапису Українського Радіо. Коли відбувалася інавгурація Президента України Петра Порошенка, Олександру було довірено робити запис цієї події. Також він відповідав за звукозапис військового параду на Хрещатику в День Незалежності України. Починаючи з 2014 року, разом з дружиною, співачкою Оленою Овсієнко-Салицькою, активно займаються волонтерством.  Вони - часті гості з творчими концертами для нашим воїнів-захисників на Сході країни.


На творчу зустріч з письменником прийшли його колеги, друзі, волонтери.
Сергій Бедусенко - відомий український композитор, піаніст, поет, графік, Заслужений діяч мистецтв України (1997). Читав свої глибокі поетичні роздуми, виконав музичну джазову композицію і подарував нашій бібліотеці авторський збірник з дарчим автографом "Лики Любви" (К, 2016).


 



















 
Олександр Кривенко - юрист, журналіст, координатор освітніх і культурно-просвітницьких програм у Християнська служба порятунку. Він розповів про свою громадську діяльність, волонтерський рух, про активну допомогу і підтримку солдатам. Дякуємо пану Олександру за фільмування нашої творчої зустрічі! 

Виступ нашого постійного друга - київського музиканта, лауреата міжнародних і республіканських конкурсів - Руслана Іщенка як завжди, знову порадував своїх прихильників. Він заспівав низку українських патріотичних пісень: "Козацька батальйонна", "Друже Ковалю", та декілька ліричних творів.
Андрій, військовий капелан, також прийшов підтримати свого друга Олександра. До речі, це саме таким відданим своїй справі капеланам і була присвячена пісня Олександра Салицького у виконанні його дружини  Олени Овсієнко-Салицької.

Душевні розповіді гостей гармонійно поєднувалися виступом талановитої співачки Олени Овсієнко-Салицької.

Наприкінці вечора пані Олена виконала пісню "Україна -це я!", яку присутні слухали стоячи і зі сльозами на очах.

На згадку про приємну зустріч!

Всього було присутніх - 47 чоловік.

1 коментар:

  1. Благословенний Богом репортаж! Дякую автору й усім героям його публікації, а найперше, звісно родині Салицьких, яка зібрала нас усіх з нагоди вістин дебютної книжки Олександра.
    З Богом!
    Олександр Кривенко
    м.Київ
    krivenkokorr@ukr.net

    ВідповістиВидалити