суботу, 6 жовтня 2018 р.

"Грані бібліотечних талантів!" - святковий репортаж про нашу колегу


29 вересня 2018 року в Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ" при Бібліотеці №15 відбулася презентація виставки художніх робіт Роксани Крутової
"Декупаж – чари своїми руками».  
У переддень  професійного свята - Всеукраїнського дня бібліотек, ми вирішили познайомити своїх користувачів з талантами
нашої колеги - Роксани Крутової - провідного бібліотекаря сектору обслуговування в читальних залах періодичних видань Відділу комплексного бібліотечного обслуговування Національної бібліотеки України ім. В.І.Вернадського.
Світлина від Roxi  Krutova. 
В бібліотеці працює більше 20 років. Вона дуже творча людина, яка завжди прагне дізнаватися про щось нове, пробувати свої сили у різних сферах діяльності та творчості. Світ її захоплень дуже великий: заняття різними видами рукоділля, вишивка, в'язання, декупаж. Також вона чудово грає на гітарі, піаніно, виконує бардівські пісні, їздить верхи на конях, займається трюковою дресурою зі своїми улюбленцями - собаками.
Світлина від Roxi  Krutova.Світлина від Maiia Krivoviaz.          Свою першу роботу у техніці "декупаж" Роксана Крутова задекорувала у 2011 році, коли робився ремонт у кімнаті і виникла ідея відремонтувати та оновити стареньку книжкову ретро-етажерку (бібліотекар - це діагноз!) 
Для декору була використана акрілова фарба та тришарові серветки з трояндами, які вона привезла з Німеччини.
 Декупаж здатен подарувати нове життя старим предметам.
  

Для довідки:  Декупаж (від фр. découper — вирізати) — техніка декорування різноманітних предметів, яка полягає в поєднанні різних малюнків, картинок або орнаментів з предметами. Для ефективності та збереження  ці композиції покривають лаком. Зараз ця старовинна техніка знову стала модною. Її використовують при декоруванні сумочок, капелюшків, ялинкових прикрас, скриньок, посуду, тощо. А також при створенні ексклюзивних предметів інтер’єру, при оформленні одягу та виготовленні модних аксесуарів. Різноманітність матеріалів, що з’являються в магазинах, дозволяє декорувати будь-яку поверхню: свічки, кераміку, тканину, дерево, метал та інше. А використання різних технік дають необмежений простір у творчості і виконанні. 














Презентація виставки продовжилась чудовим концертом
у виконанні Роксани Крутової.





 
Спілкування з шанувальниками творчості.

Ось такі вони:
 талановиті і заповзяті, життєрадісні і успішні,
креативні і невгамовні наші дорогі 
БІБЛІОТЕКАРКИ!!!


...І як би вас доля не била з роками,
Бюджет не з’їдав до кісток -
Своїми знаннями, очима й руками
Кладіть же до книги місток!
Хай вітер надме вам вітрила словами,
Їй-Богу, ви гідні цього!
Тож будьте щасливі, 
Бо поруч із вами
Шевченко, Шекспір і Гюго!!!
   Володимир Гуменюк

Немає коментарів:

Дописати коментар