вівторок, 9 жовтня 2018 р.

"Відкриваю я світу казахський народ..." - зустріч з Бахитом Рустемовим

"Відкриваю я світу 
казахський народ..."
Під такою назвою 4 жовтня 2018 році в бібліотеці відбулася тепла зустріч із нашим другом із далекого Казахстану Бахитом Рустемовим. Це було свято двох культур, двох великих незалежних народів - українського і казахського! На зустріч зібралося багато наших друзів і шанувальників.
Зі вступним словом виступила завідувачка бібліотекою Алла Дубенюк. Розповіла про гостя, про те, що ми вже втретє (2012, 2016, 2018) маємо чудову нагоду зустрічатися з письменником із далекого (географічно), але близького нам по духу Казахстану!
Бахит Тулегенович розповів про свою головну місію - популяризацію у всьому світі культури, історії та традицій казахського народу, про об'єднання різних культур і дружбу між народами. 
Презентував свої нові твори - книги:
1. "Цитаты Нельсона Манделлы."  Про цю історичну особистість - Нельсона Манделу - знають у всьому світі, але не кожна нація про нього пише або ж перекладає твори своєю рідною мовою. В 2017 році ця книга побачила світ англійською мовою. Спеціально для Б. Рустемова працівники посольства ЮАР переклали її російською мовою, для того, щоб у перекладі Бахита вона вийшла казахською мовою. До речі - наш герой - письменник, історик, публіцист-міжнародник, академік - за 10 років видав більше 30 (!) різноманітних видань, перекладів, публіцистики казахською, узбекською та російською мовами! Має безліч науково-публіцистичних статей. 
2."Анторопология Аятоллы Хомейни". Про вождя іранської революції.  Рухолла Мусаві Хомейні (1900-1989) - іранський державний діяч, аятола, рахбар (вождь), лідер ісламської революції 1979 року в Ірані. Верховний лідер Ірану з 1979 по 1989 рр. 
Книгу підготували іранці, вона вийшла російською мовою і Бахит переклав її казахською мовою. 
Присутні  мали змогу ознайомитись з виданнями, активно задавали питання гостю і він зачитував невеличкі уривки своєю рідною мовою.

А з нашого боку ми підготували яскравий святковий концерт талановитих українських митців - друзів бібліотеки! З радістю перед гостем виступив колоритний і запальний фольклорний ансамбль народної пісні "Голосіївське відлуння" під керівництвом Галини Романчук. У виконанні цього гурту звучали народні, патріотичні, ліричні та жартівливі пісні. Пані Галина декламувала вірші П.Тичини, П.Глазового, В.Симоненка та ін.  















Бахит Рустемов був у захваті від такого енергійного, запального, колоритного виконання!  
По закінченні захотів сфотографуватися з нашими талановитими красунями-україночками!
Своє мистецтво дарував і музикант Руслан Іщенко. Бахит давно вже його знав віртуально по Фейсбуку, відслідковував творчість Руслана і мріяв познайомитись з ним "наживо". А всім відомо, що у нашій Грінівській вітальні гарні мрії завжди збуваються! )))












З колективом бібліотеки (зліва направо): 
Олена Куць, Бахит Рустемов, Олена Гейко, Анна Возняк.


З шанувальницею 
Ларисою Грабинською.



Автограф на згадку у книзі відгуків для "Голосіївського відлуння".
Заключне слово Бахита Рустемова.
(відеооператор  - Микола Шошанні)

Красно дякуємо нашим друзям за душевне тепло, 
доброзичливість, за святковий настрій!

1 коментар:

  1. Атмосфера свята та взаєморозуміння завжди панує на Ваших заходах, Алло Іванівно! Дякую Вашому колективу активні пошуки нових форм та методів залучення користувачів та цікавих творчих людей! Приємно, що Ваша бібліотека відома далеко за межами України своєю щирою гостинністю.

    ВідповістиВидалити