неділю, 13 листопада 2016 р.

"День Доброти та віри в майбутнє" - ігрова година на молодшому відділі


Найбільше задоволення, яке тільки може відчувати чесна людина, 
це — доставляти задоволення своїм друзям. 
Вольтер

13 листопада — Всесвітній день доброти!

У переддень відзначення Всесвітнього Дня Доброти на молодшому відділі відбулася ігрова година Добра, Любові, Позитиву. 
 Бібліотекарі розповіли учням про те, що згідно з дослідженням японських і американських психологів, чим більше добрих вчинків ми робимо, тим щасливішими себе відчуваємо. На думку вчених, ті, хто висловлює свою подяку, ніжність й інші добрі почуття до людей у конкретних повсякденних справах, не лише з великим оптимізмом дивляться на світ, але й фізично почуваються краще, відчувають своє життя більш гармонійним.
...За вікном бібліотеки розпочалася велика снігова хуртовина. Подивившись на вулицю, ми побачили невеличкий кущик, з якого за мить облетіли всі листочки. А один маленький, але мабудь, найміцніший, залишився тремтіти під сніговою заметіллю. Пригадалося оповідання письменника О.Генрі "Останній листок". 


Учні шкільного середнього віку ознайомились із цим твором, дізналися про те, як важливо розуміти один одного та робити добро іншому.









Доброта — це те, що може почути глухий і побачити сліпий. 

Марк Твен
На майстер-класі  діти виготовляли своїм рідним та друзям даруночки у вигляді сердечка і писали їм щирі слова привітання.






















Виявляючи чуйність, ми відчуваємо фізичне полегшення, почуваємо себе менш самотньо, оточення викликає у нас менше неприязні. Нарешті, чуйність супроводжується душевним піднесенням, яке межує з ейфорією, що пояснюється виробленням гормону серотоніну, який регулює наш настрій.









 А потім діти ласували дружно за чаєм зі смаколиками! 

Давайте зробимо цей день сповненим добра разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар