четвер, 7 квітня 2016 р.

"Не шкодуйте людям добрих слів..." - зустріч для дітей з поетом Тетяною Іванчук


Книга! Вона з нами поруч із самого народження. Перші казки, вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає нам про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.







Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен,автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих: «Снігова королева», "Русалонька", «Гидке каченя», «Кресало», "Стійкий олов'яний солдатик" та інших. Його казки перекладені більш ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, балетів. В день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги відзначається Міжнародний день дитячої книги.


 На молодшому відділі була підготовлена ілюстрована книжкова  виставка-інсталяція
"Світ чарівних казок Андерсена".







Ось і в нашій бібліотеці 6 квітня 2016 року в Материнській світлиці 
відбулася яскрава літературно-ігрова година 
"Не шкодуйте людям добрих слів..."
В цей день ми запросили для наших учнів 3-Б класу СШ №273 (вчитель - Журко Ірина Іванівна) відому письменницю, поетесу, Голову правління Всеукраїнської творчої спілки "Літературний  Fорум" - Тетяну Іванчук та чудового музиканта-роматика Руслана Іщенка. 

Вірші Тетяни Іванчук мають здатність глибоко проникати  в людську душу своїм ліризмом, відверістю, чистотою душі і залишаться там назавжди. Пані Тетяна народилася в багатодітній родині, є мамою трьох доньок і бабусею чотирьох онуків. В її серці завжди буяла квітка поезії, пелюсток у якої стільки, що вистачило б не на одну книгу. В 2012 році вийшла в світ її перша віршована збірка "Роса ріки". А в 2015 році побачила світ друга книга "Там де небо землю обняло"



Поетеса впускає читача в найпотаємніші куточки свого єства. Їй болить як особисте, так і доля рідних людей, землі, на якій вона народилася, країни, в якій живе. Вона дуже любить дітей, пише для них чудові вірші, колисанки. Діти - її втіха і розрада.  
"Спить дитина наша довгождана,
Під щокою ручечки малі.
Наше сонце, дівчинка кохана,
Спить найбільше щастя на землі! "












Продовжив зустріч молодий музикант, талановитий виконавець Руслан Іщенко, який подарував дітям музичний віночок українських ліричних та патріотичних пісень. По закінченні всі дружно заспівали пісню композитора Володимира Івасюка "Червона рута".





























На згадку Тетяна Іванчук подарувала свою книгу з дарчим підписом.










  
Далі свято продовжилось в читальному залі молодшого відділу, де учні мали змогу поспілкуватися з митцями, погратися та сфотографуватися біля цікавих виставок, зробити селфі на фоні вирізного лялькового театру, який з великим творчим натхненням та з жартівливою фантазією створили бібліотекарі Алла Синявська та Олена Гейко.








Щиро дякуємо всім учасникам !
Діти та вчителька отримали море задоволення та позитивних емоцій!


"Вони пішли, але обіцяли повернутися!" (с)
(майже по Астрід Ліндгрен).

Немає коментарів:

Дописати коментар