четвер, 3 березня 2016 р.

"Шевченкіана" - бібліотечний квест. Підготовча частина.

Дорогі друзі! 

Творчість геніїв, які належать різним народам світу, входить до скарбниці великої єдиної вселюдської культури. 

З метою популяризації творчості Т. Г. Шевченка та задля оволодіння навичками самостійного пошуку інформації в бібліотеці до дня народження Кобзаря на прохання педагогічного колективу СШ №273 
з 2 по 10 березня в бібліотеці проходить бібліографічний квест «Моя Шевченкіана» для учнів 2-10 класів. А потім в школі  з 11 по 13 березня відбудеться підведення підсумків та незалежне оцінювання підготовки учнів у цьому квесті.

Для вирішення поставлених завдань учасникам квесту необхідно поєднати ерудицію, логічне мислення та вміння самостійно шукати, аналізувати та узагальнювати інформацію, що знаходиться в бібліотеці. В процесі роботи школярі демонструють знання, отримані в школі, вчаться знаходити потрібні відповіді на поставлені завдання, отримують навички роботи з бібліографічними матеріалами, відкривають для себе маловідомі сторінки з біографії Великого Кобзаря.
У переддень Шевченківських свят бібліотеки підготувала розгорнуту різнопланову інформацію про життя та діяльність Великого Кобзаря. Це і книжкові виставки, перегляд літератури для різних вікових категорій, інформдайджест: "Твоє слово, твоя пісня - душа України" на молодшому відділі,  "Величний геній Кобзаря" на старшому відділі. Інформація, викладена на цих виставках знайомить з життєвим та творчим шляхом Тараса Григоровича Шевченка, його мистецькою спадщиною та значенням творчості поета у розвитку світової культури. Учні приходять або групами, або поодинці і бібліотекарі їх орієнтують та консультують у проведенні самостійного пошуку.
Працівники бібліотеки 
вдячні учням за результативну участь, а вчителям за фахову підготовку школярів.
























Творчість Т.Г. Шевченка є нетлінною частиною 
духовного буття українського народу.

Американо-англійський поет Томас Стернз Еліот 
зазначив, що 
"великі поети ніколи не помирають, 
бо це взагалі не люди, а великі душі". 
В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу самобутність, своє глибинне коріння, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці. І саме тим пророком є Тарас Шевченко. Він, безсмертний Тарас, для нашого народу – явище унікальне, неординарне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.
Таким і є для кожного із нас Тарас Шевченко!

Немає коментарів:

Дописати коментар