вівторок, 15 грудня 2015 р.

"Бенефіс читача" - спільна акція з бібліотекою імені Марко Вовчок


На запрошення наших колег бібліотеки імені Марко Вовчок 
14 грудня 2015 року  в цій бібліотеці - була проведена спільна творча акція -
бенефіс читача Руслана Іщенка -  
"Сьогодні пам'ять утверджує тишу і проклинає війну"
для учнів 10-го класу СШ №122 Голосіївського району. 
Працівники бібліотеки №15 - завідуюча Дубенюк Алла та головний бібліотекар - Синявська Алла долучитися до цієї акції і запросили нашого постійного користувача, музиканта, барда, лауреата багатьох міжнародних і всеукраїнських конкурсів - Руслана Іщенка. 
Автор підготував дуже цікаву і змістовну лекцію для учнів старших класів про українську сучасну музику, розповів про забутий український романс, виконав низку маловідомих стрілецьких балад, патріотичних та ліричних пісень. Ознайомив з творчістю сучасних українських композиторів, розповів про свій шлях до музики, про знайомство з відомими митцями, артистами, співаками. 




Руслан Вікторович Іщенко  народився 23 вересня 1982 року в 
м. Києві. Через вроджену ваду зору йому довелося навчатися в інтернаті для слабозорих. Руслан у шкільні роки мріяв грати і співати, але був сором’язливим, тому ця мрія так би і залишилася мрією, якби не цілі, які ставив перед собою юнак. Після закінчення школи він вирішив вступити до Ржищівського будівельного технікуму за спеціальністю – «Економіст –планувальник», там він познайомився з товаришем, який протягом навчання постійно допомагав Руслану в тих науках, які давалися йому складно, а Руслан у свою чергу допомагав другові в тих предметах, які нелегко давались йому. В технікумі почав здійснювати потрохи свою мрію: став ближче до музики, бо почав навчатися гри на фортепіано, причому без нот, тобто на слух. Коли в технікумі організували хор, Руслан пішов спробувати свої сили і не помилився, бо його прийняли. Після того, як Руслан на парі з української літератури прочитав вірші, йому запропонували прочитати гуморески, і він погодився, але дуже хвилювався, бо вперше в житті мав вийти на сцену. Дебют був дуже вдалий: глядач був задоволений, а виконавець – щасливий. Технікум закінчив із червоним дипломом, але, розуміючи, що економічна сфера – це зовсім не те, чим він хотів би займатись у житті, Руслан вирішив вступати до ВНЗ. Дізнавшись від однокласника про Університет “Україна”, він обирає спеціальність «Менеджмент організацій» і вступає на перший курс. Перший рік навчання проходить в адаптації до навчання і нових одногрупників, загалом Руслан дуже позитивно згадує про одногрупників і каже, що йому дуже хотілось стати старостою групи, але, оскільки він не мав лідерських якостей, і досі не розуміє, як йому вдалося це зробити. Руслан бере активну участь у студентському самоврядуванні університету, займається проблемами інвалідів. Крім цього, з другого курсу він почав брати участь у Фестивалі творчості “Сяйво надії” у вокальному жанрі, і з того часу кожен рік Руслан виступав то як учасник, то як гість конкурсу. Після конкурсу він почав виступати в ансамблі “Дніпрові зорі”, з яким брав участь у різних конкурсах протягом 10 років, а також виступав сольно в конкурсі “Повіримо у себе” і виграв його. 
З цього і почався вояж по різних Міжнародних і Всеукраїнських конкурсах, на яких він неодноразово ставав лауреатом. Велику роль у творчості відіграло знайомство і дружба з заслуженою артисткою України Світланою Мирводою, яка стала музичним його наставником.
 Руслан став активним учасником і наукових конференцій, тому його навчання в університеті можна назвати цікавим і різнобічним. У 2008 році Руслан із відзнакою закінчив Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна”. А по закінченні залишився працювати викладачем на кафедрі менеджменту в рідному навчальному закладі. Життя молодого, енергійного, талановитого чоловіка насичене та яскраве, бо він продовжує вдосконалювати свої музичні здібності, планує записати диск. Його запрошують виступати на різних масових заходах університету і міста. 
Руслан - щирий патріот України і своєю творчістю він доносить до слухача сердечну любов до рідного краю, оспівує її природу, людей, її вірних синів і захисників. Руслан співає так щиро і натхненно, що здається, проживає кожну пісню, пропускає крізь своє серце кожну життєву ситуацію, покладену на музику. 




Господиня бібліотеки ім.М.Вовчок - завідуюча -  
Журиленко Олена Володимирівна.
Зустріч пройшла в чудовій, дружній, невимушеній атмостфері. Вчитель Васильєва Людмила Миколаївна та учні щиро подякували автору Руслану Іщенко та працівникам бібліотеки за цікаву та корисну інформацію,  за естетичну насолоду, за позитив.
Відео з сайту Мар'яна Гаденка.
>

Немає коментарів:

Дописати коментар