вівторок, 22 грудня 2015 р.

"Снігова Королева запрошує на гостини"

Зима дає нам казково щасливі миті: це й свята, й подарунки, й сніг, і радість спілкування. І кожен зимовий місяць – чаклун. А грудень - особливо багатий на свята, на гарний настрій, на очікування чогось приємного і незвичного. Ми створюємо, примножуємо і зберігаємо святковий передноворічний настрій! Ось і сьогодні, 22 грудня 2015 року, в бібліотеці був день відкритих дверей - на гостини своїх юних користувачів запросили чарівна Снігова Королева разом з улюбленим  казкарем Гансом Хрістіаном Андерсеном!
Га́нс Крістіа́н А́ндерсен - данський письменник, автор відомих у всьому світі казок «Стійкий олов'яний солдатик», «Гидке каченя», «Снігова королева», «Дюймовочка» та інших. Казки Андерсена перекладені більш, ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок, балетів тощо. Наша бібліотека також вирішила подарувати юним любителям казок свято і створила свою інтерпретацію цього всесвітньовідомого улюбленого дитячого твору. Протягом дня читачів зустрічали казкові персонажі: Снігова Королева, автор - Христина Андерсенко,  Кай та Герда, Заметіль, Хуртовина, Каркорона, Розбійниця, Лисичка, Зайчик, Сніжинки та... троянди!



"Здрастуйте, здрастуйте, діти!
Я знаю всі казки на світі.
І в цей новорічний час
Я розповім одну для вас!"



Стало біло навкруги – я розтрушую сніги,
Наганяю холоди, води сковую в льоди.
В дружбі з дітьми я всіма. 
Здогадались? Я - зима.
Я – володарка сніжинок, Королева Снігова.
Пісня всюди моя лине, все від пісні ожива.
Все навкруг причепурила і пухнастим снігом вкрила.
Я струнка і білолиця – кращої уже нема!


Бібліотечний казкар - 
Христина Андерсенко створює свою версію пригодницького твору.








Кай та Герда 


Бешкетниця - Розбійниця разом зі своєю подругою вороною Каркороною постійно створювали перепони дітям, не дозволяли їм дістатися до книжкових полиць, намагалися збити їх з вірного шляху та забороняли читати  книги. 















Як тут гарно, як чудово!
Як же тут усе казково!

 Діти тягнуться до нових знань і просять казкаря дати їм свою книгу!
 "Це знань могутнє й чисте джерело,
Що не міліє - повниться з роками!
І як би там людині не було,
А мудра книжка завжди поруч з нами!"



В трояндовому королівстві.

 
Діти своєю любов'ю та теплом своїх юних гарячих сердець розтопили крижане серце Снігової Королеви і її чарівний посох перетворився на чудову свіжу троянду, а в серці її запалали любов та добро. 



















Це святкове театралізоване дійство розкрило творчі здібності дітей та допомогло нам, дорослим, повернутися в казковий та безтурботний світ дитинства! Надало всім нам можливість отримати позитивні новорічні емоції, відчуття святкового настрою! Діти зрозуміли, що чим більше вони читають та пізнають книжки, тим легше їм створювати казковий світ навколо себе, згуртовувати однодумців та друзів, розвивати свої таланти.

З наступаючими Новорічними 
святами вас, друзі!
Слідкуйте за продовженням... ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар