вівторок, 17 вересня 2019 р.

"Душа, долучена до Слова" - творча зустріч в Грінівській вітальні

"Серед багатьох сучасних молодих поетів 
виокремлюється Юлія Бережко-Камінська. 
Вона пише стисло, глибоко, осмислено, 
сконцентровано, незаангажовано, 
у неї прекрасна органічна мова, 
свіжі образи, відсутні штучності й надуманості.
 Їй є що сказати. І вона це робить достойно".
Іван Драч, поет, перекладач, кіносценарист, 
драматург, Герой України.
31 серпня 2019 року в Грінівській вітальні бібліотеки відбулася літературна зустріч з відомою українською письменницею, журналістом, членом Національної спілки письменників України та Всеукраїнської літературної асоціації «Конгрес літераторів України», головним редактором газети "Ірпінський вісник" Юлією Бережко-Камінською. На зустріч з читачами автором була презентована нова книга поезій "Невідворотне" (Саміт-Книга, 2019).
Це її сьома книга. До видання увійшли нові поезії (2018–2019 рр.) і добірка більш ранніх творів, написаних упродовж 15-ти років, у новій редакції. Поезія Юлії Бережко-Камінської класична за формою, глибока за змістом, наповнена живими образами та вражаючою густотою авторської думки, тож не спроста з кожним новим виданням набирає все більшої популярності в Україні. Метафоричність поетичних рядків пані Юлії по-особливому перегукується і посилюється ще однією лінією книги – роботами відомого в Україні та Європі фотомайстра, куратора фотовиставок, члена художньої майстерні «Kulturwerkstatt Trier» (Німеччина) Юрія Косіна. На зворотній частині обкладинки написані теплі відгуки про творчість пані Юлії відомих українських літераторів та митців: Василя Герасим'юка, Івана Драча, Єлизавети Соломатіної, Світлани Короненко, Наталії Бєльченко.
У своїй поезії Юлія Бережко-Камінська ніби стоїть на розхресті шляху роду і пристрасті, з якою сприймає все в дні теперішньому. Для неї є суттєвою кожна подробиця почуття, кожен знак природи, а традиція, класична поетика яскраво підкреслює зв’язок часів. З її інтимної лірики струмує позачасна сила.
«У моменти життєвих негараздів,болючих душевних потрясінь і стресів відкрийте для себе поезію Юлії. Ви відчуєте, що все це можна пережити, перевернути чергову сторінку Книги Життя, обернути все на краще, щоб жити далі в радості, любові й гармонії зі світом» 
(Єлізавета Соломатіна, літературний агент, меценат (США).
  Авторський вечір гармонійно і органічно доповнила музичним супроводом композитор і музикант Тетяна  Доміловська.
  
Всі присутні були в захопленні від душевної зустрічі.
Ми знову переконалися, що пані Юлія
напрочуд талановита поетеса, тонко відчуває навколишній світ і уміє майстерно донести влучні і лаконічні образи
 до кожного читача-слухача. 
Нових вам звершень і цікавих знахідок, пані Юліє! 

Немає коментарів:

Дописати коментар