середу, 18 вересня 2019 р.

«Ми є, і ми такі ж, як ви» та "Янголи та Берегині" - презентація фотовиставок

У рамках угоди про співпрацю з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України, ЛОМГО «АМІ – Схід» та бібліотечного соціокультурного проєкту «З любов'ю до життя» працівники бібліотек проводять велику інформаційно-просвітницьку, культурно-масову та дозвіллєву роботу з громадянами України, які переселилися з тимчасово окупованих територій (ВПО), людьми з інвалідністю, їх родинами та іншими незахищеними верствами громади району і міста.

31 серпня 2019 року в бібліотеці № 15 для дітей відбулась презентація фотовиставок «Ми є, і ми такі ж, як ви» та «Янголи і Берегині», які демонструються у відкритому просторі бібліотеки. Це 25 фотобанерів (80Х180х см), на кожному з яких зображена "особлива" дитина з обмеженими фізичними можливостями та жінки-берегині - ветерани АТО, військовослужбовці, капелани, військові медики, психологи, які опікуються проблемами дітей з інвалідністю, в тому числі з "сірої зони".




Цей проєкт створений на волонтерських засадах за ініціативою батьків-переселенців, котрі виховують дітей з інвалідністю. Автор ідеї і керівник - Олег Трачук (вимушений переселенець з Луганська, інвалід 2 групи, який виховує двох дітей з інвалідністю). Проєкт реалізований за підтримки керівника Всеукраїнської організації людей з інвалідністю "Прагнення" Олега Іваненка.






Як зазначив на відкритті фотовиставки Олег Трачук, мета експозиції — показати, що є такі діти, які потребують уваги суспільства, і є такі жінки-героїні, про яких також варто щодня говорити і пам’ятати про їх участь у війні. "Цим проєктом ми хочемо показати, що такі люди є, такі дітки є. І жінки, про яких треба постійно говорити й писати тому, що вони гідні такої уваги, і робити це треба систематично. Також не треба забувати, що у нас досі триває війна, і багато хто про це починає забувати, хоч проблема від цього меншою не стає. І ось ця тематика, вона зараз дуже важлива і потрібна", — наголосив Трачук. Він повідомив також, що найближчим часом планується продовження циклу подібних фотовиставок. Присутні на заході також ознайомились з виданням "Невигадані історії: долі особливих сімей" за редакцією Олега Трачука. Про те як створювалась ця книга свідчень мам і тат дітей з інвалідністю та особливими потребами з Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької, Закарпатської та Київської областей розповіли Ніна Локоть - працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова та Олег Трачук - представник Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У цій книзі щемливі історії батьків, які розповіли про труднощі з якими їм довелось зіткнутися: нерозуміння суспільства, офіційних структур, черствість посадовців. Однак ці історії не тільки про проблеми і труднощі, а й про їх подолання, силу підтримкм рідних і близьких людей, а головне, про любов до дітей, що здатна творити чудеса. 
Фото на згадку
Ми не повинні забувати, що поруч з нами живуть, навчаються, працюють, мріють люди, які потребують трохи більшої підтримки суспільства. Вони не потребують жалісливих поглядів, а хочуть і можуть бути потрібними, корисними, активними.

Немає коментарів:

Дописати коментар