вівторок, 29 січня 2019 р.

"Прославляємо в колядках Божеє дитятко" - година духовності

Наш український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі.

26 січня 2019 року в "Материнській світлиці" відбулася година духовності для дітей "Прославляємо в колядках Божеє дитятко".  
До нас вперше завітала представник Києво-Печерської Лаври Наталія Волошина. Вона вже багато років співає в церковному хорі духовні пісні. А про наш заклад їй розповів друг бібліотеки Володимир Імярек, також служитель церковного співу і частий гість наших творчих зібрань. Пані Наталю ми познайомили з діяльністю бібліотеки, а вона нас порадувала своїми піснями та цікавими розповідями про своє глибоко духовне життя. Ця зустріч була незапланованою і несподіваною, і діти, що саме в цей час знаходилися в бібліотеці, отримали чудову нагоду долучитися до нашої імпровізованої бесіди і ближче познайомитись з гостями. Ми обговорювали тему новорічних традицій та звичаїв наших предків. Діти з радістю ділились своїми враженнями від особистого колядування, щедрування. А потім під музичний супровід  у виконанні завідувача бібліотекою Алли Дубенюк  разом заспівали відомий музичний твір "Радуйся, ой, радуйся, земле...".
 

Потім ми слухали музику у виконанні київських митців -
Тетяни Доміловської та Володимира Імярека.






А спільне фото на згадку розвеселило всіх присутніх, тому що Володимир одягнув на голову культову маску голови коня, з якою від постійно проводить святкові новорічні вертепи!

Немає коментарів:

Дописати коментар