неділю, 9 квітня 2017 р.

"День екології Чечні" - екологічна година

6 квітня 2017 року у рамках проведення Дня Землі (березень - квітень) відбулася екологічна година "День екології Чечні". За підтримки наших партнерів - Діаспора чеченського народу (голова - Салман Садаєв) та громадською організацією "Українська ініціатива" (голова - Юрій Косенко) цей захід був проведений для учнів та викладачів Навчально-наукового центру професійно-технічної освіти НАПН України. Це викладачі, майстри виробничого навчання: Бахмацька Світлана Андріївна, Федоренко Валентина Євгеніївна та бібліотекар Сушко Валентина Василівна. Були запрошені молодші спеціалісти 1-го курсу спеціальності "обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів " - всього 36 учнів.
З привітальним словом виступив Салман Аюбович Садаєв, розповів про відношення свого чеченського народу до природи, до бережного і дбайливого відношення людей до навколишнього середовища. Потім з пізнавальною доповіддю "Екологія Чечні" виступив науковець, біолог, чеченолог - Юрій Анатолійович Косенко. Його розповідь супроводжувалась показом цікавих фотослайдів.



По закінченні свого виступу Юрій Анатолійович звернув увагу присутніх на стан нашої річки Либідь, яка протікає через місто Київ. Демонстрував авторський відеосюжет і наголосив на необхідності терміново приймати кардинальні рішення по спасінню цього природнього русла. 
Відеозапис, зроблений 4 квітня 2017 року, відтворює повну протяжність природного відтинку русла річки Либідь, оголошеного пам'яткою природи.  Екологічний стан є справді жахливим. 
Від імені своїх колег Сушко В.В. подякувала бібліотеці за організацію заходу та виступаючим за цікаву пізнавальну зустріч, і надала слово учням, які також підготували інформацію "Що я знаю про Чеченську республіку?". 


 Доповідають Лавриненко Карелія, Намазова Ірина, Любимова Діана.
Фото з гостями:
***
Щиро дякуємо за активну участь у благородній справі нашим колегам, партнерам, друзям!
***
Із архівів.
Наша діяльність з Діаспорою чеченського народу.
Виставка чеченського художника Заміра Юшаєва в 
Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ".
Грудень, 2016 - Лютий, 2017

Немає коментарів:

Дописати коментар