четвер, 20 квітня 2017 р.

"Нам 5+!" - першоквітневий літературно-музичний вечір


1 квітня 2017 року в бібліотеці відбувся святковий літературно-музичний вечір "Нам 5+!", присвячений шостій річниці від дня заснування літературно-мистецького салону "Грінівська вітальня" при бібліотеці.

Так співпало, що саме в цей теплий першоквітневий день суботи був день народження нашого друга бібліотеки, поета, музиканта, видавця, засновника вінницького поетичного фестивалю "Підкова Пегаса" (2006 рік), фото- і відеооператора Миколи Шошанні.  




Урочисту частину заходу відкрила завідуюча бібліотекою Алла Дубенюк з короткою історію створення
Грінівської вітальні. 
Діяльність цього літературно-мистецького салону за невеликий проміжок часу вже здобула своїх прихильників та шанувальників. В бібліотечному світі це вже стало знАковим  "брендом" і "червоні вітрила" грінівського таланту відомі вже далеко за межами України. Засновником і натхненним організатором став наш постійний користувач Микола Шошанні. Він був ініціатором багатьох творчих ідей та своєрідних мистецьких традицій. Розробником сайту"Грінівська вітальня. Творчі зустрічі" (https://grinvitall.io.ua/) та відеоархівістом бібліотечних зустрічей. На даний час ним зібрано та систематизовано на відеоканалі в Ютюбі (https://www.youtube.com/user/ALLXLIB/videos 717 відеороликів високої якості, що мають вже близько 250 тис. переглядів та 193 користувача, які підписані на цей канал. Також при його сприянні видано дві книги (див. фото).
Кожну зустріч з творчими особистостями готуємо спільно. Як правило, відбуваються вони щосуботи о 16-00. Друкуються афіші (обов'язково в 2-х примірниках - одну для бібліотеки, іншу - автору, який виступає), заздалегідь запрошуються гості та глядачі. Зазвичай, зустрічі проходять у двох відділеннях. Після виступу основного "героя" мають змогу показати свої таланти всі присутні автори (за бажанням!). 
...Привітати нас в цей день зібралося дуже багато друзів, колег, прихильників та "зіркових" митців. Зала на  50 місць увібрала в себе більше 110 шанувальників-глядачів! Виступали відомі київські поети, письменники, музиканти. Із Боярки завітали Сергій Мороз та співачка Наталія Горенко, із Ірпеня - музикант Олександр Редич, із міста Біла Церква - артистка Людмила Саливінська-Шестерняк. 
Також поети: Сергій Черепанов, Вячеслав Рассипаєв, Віктор Глущенко, Юлія Єрмак, Олег Максименко, Оксана Зубарєва. Музиканти та барди: Ян Апріль, Тетяна Доміловська, Руслан Іщенко, Сергій Льовін, Ольга Дробот,  Анатолій Рибін, Анатолій Корж, Наталія Кокарєва. 



 Олександр Редич подарував пісню "Вальс"
(сл. М.Шошанні, муз. О.Редича.)
https://www.facebook.com/elegantiumstudio/videos/1063804923751072/?pnref=story


Тетяна Доміловська виконала пісню
"Хмаринки" 
(сл. М.Шошанні, муз. Т.Доміловської)




З теплими привітаннями виступали:

Сергій Черепанов - відомий літератор, поет, член редколегії журналу "Радуга".










Сергій Льовін - бард, поет, музикант














Юлія Єрмак - поетеса










https://www.facebook.com/elegantiumstudio/videos/1063804923751072/?pnref=story










Вячеслав Рассипаєв -
київський поет
















Віктор Глущенко - київський поет, член НСПУ










 Яскравий та запальний виступ відомого музиканта, учасника АТО - 
Яна Апріля.
Подарував він свою нову пісню
"Лист до Бога"














Руслан Іщенко - співак, музикант










Ольга Дробот - автор-виконавець, викладач, 
доктор психологічних наук

Бенефіціант
Микола Шошанні 
в цей вечір виконував декілька функцій:
ведучий-модератор, 
фотограф, 
відеооператор.






Виступають гості із міста Боярка - відомий музикант, поет, організатор та засновник музичного дуету "Простір музики" (спільно з Ігорем Якубовським) Сергій Мороз та співачка Наталія Горенко.



Оксана Зубарєва - 
поет, активіст туристичного та бардівського руху


Іменинник і в цей день працює!



Солодкий дарунок та щирі вітання від бібліотекарів! 




















Нових творчих злетів, гарних ідей, постійної Музи 
та здійснення всіх бажань, пане Миколо! 
Ну і традиційне фото на згадку!

Немає коментарів:

Дописати коментар