середу, 4 травня 2016 р.

«Свято свят і торжество торжеств!» - великоднє театралізоване дійство




У нас здавна
Є традиція славна:
Воду брати з чистої криниці,
Муку з ярої пшениці.
Руками добрими замісити
І гостей на свято запросити!
Просимо на хліб, на сіль до нашої гостини!
«Свято свят і торжество торжеств»
 
— так іменують Великдень православні християни, яке цього річ припадає на 
1 травня. 
Під такою назвою в нашій бібліотеці напередодні Пасхи відбулося літературно-музичне дійство.
На урочисті Великодні гостини ми запросили до Бібліотеки учнів СШ 273, дітей з батьками, творчі колективи, малозабезпечені сім'ї та дітей з неблагополучних родин, інвалідів. А також наших партнерів і давніх друзів - представників Церкви Примирення - Тамару Решетнікову та керівника - Сергія Майструка. 
Багато гостей прийшли в українському вбранні, у вишиванках. Родини принесли паски, крашанки, солодощі та різні смаколики. Діти підготували власноруч створені дарунки - святкові листівки з цукерками. 

 
Підготовчий момент: ігри, конкурси,  вікторини.



Свято починається в Материнській світлиці.




 Потім діти розіграли дуже чудову і повчальну виставу про гріх та праведні вчинки, про Боже Спасіння і Воскресіння. За допомогою трьох тканин різного кольору вони влучно донесли до глядача Божественні символи.
Чорна тканина - це символ гріха і спокуси, які затьмарюють очі, вони притаманні кожній людині, і ми повинні правильно реагувати і робити правильні вчинки, як учить нас вічна книга Біблія. Червона - то кров Спасителя, який взяв  на себе всі гріхи людства і дарував нам життя вічне, а біла тканина - то чистота помислів, совісті, правильної поведінки, святості. 


 
Музичне вітання від тріо активістів у складі:
родини Муравйових - Олександра та  Надії та Віри Голікової 
зворушило своїм ліризмом і задушевністю.
Музичне вітання від дітей дуже сподобалось присутнім.








  По закінченні вистави - Великоднє пригощання!



 До цього світлого і улюбленого свята всіх дітей колектив молодшого відділу бібліотеки Алла Синявська, Олена Гейко та Олена Куць підготували великодні театралізовані читання. Це ігрове перевтілення на тему відомої казки "Курочка Ряба"Діти разом з бібліотекарями старанно готувалися до цього свята. Придумали і створили велике яйце, навколо якого відбуваються всі чарівні перевтілення в казкових героїв! Такі театралізовані читання викликають в дітей неабиякий інтерес до творчості, до читання. Діти уявляють себе в ролі героїв захоплюючих та незвичних пригод. Бібліотекарі в позитивній та жартівливій атмосфері вчили дітей серйозним речам: любити і читати казки, проявляти турботу, любов, доброзичливе ставлення один до одного і до ближнього. 






























Свято вдалося! 
Ми впевнені, що такими формами і методами бібліотечні зустрічі запам'ятаються всім причетним до нього надовго!

Немає коментарів:

Дописати коментар