пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

"Весну зустрічаємо - довкілля прибираємо!" - бібліотечна толока

Протягом тижня колектив бібліотеки впорядковував внутрішній бібліотечний простір та навколишнє середовище своєрідною толокою. Прибирали газони, копали клумби, пересаджували квіти, кущі та виносили сміття. Прибиральниця Шишко Лідія Яківна постійно слідкує за внутрішнім та зовнішнім санітарним станом. Вчасно білить вапном сходинки біля парадного та службового входу, фарбує вхідну решітку, миє вікна та прибирає павутиння ззовні на вікнах. 




















Працівники бібліотеки також постійно слідкують за порядком в приміщенні. А так як наша бібліотека, мабуть, єдина, яка вже більше тридцяти років не мала жодного, навіть маленького, косметичного ремонту, ця діяльність вимагає від нас всіх підвищеної уваги та своєчасного втручання. Намагаємось по мірі сил та власних  можливостей зберігати та підтримувати належний санітарно-гігієнічний стан свого рідного приміщення. Ми вже давно навчилися швидко реагувати і приймати навіть нестандартні рішення у вирішенні мілких господарчих проблем. 
Але є й багато інших, які ми ніяк не можемо самостійно вирішити. Це  і провітрювання приміщення - бібліотека налічує 22(!) великих вітринних вікон, конструкція яких ніколи не дозволяє їх відкривати, а 5 (п'ять!) кондиціонерів вмикати не можемо (фінансово не вигідно!). Одне вітринне вікно взагалі розбите - тримається на скотчі  та на "чесному слові"... Ось і маємо таку дилему.  
В кабінетах завідуючої, головного бібліографа та на абонементі великі щілини під вікнами, куди в дощову погоду заливає вода. Від цього вже декілька років розцвітає буйним цвітом грибок на стінах... Фото не викладую - неестетично... Постійно в осінній період намагаємось зачистити, різними методами утеплити стіну, задувати монтажною піною, але, на жаль - безрезультатно... Про каналізаційні труби та труби гарячого і холодного водопостачання, на яких вже декілька років знаходиться безліч різних "хомутів-закріплювачів" взагалі не хочеться згадувати... Освітлення верхніх світильників - то також болюча тема. Реконструкції та будь-якому мілкому ремонту вони не підлягають. Зроблені ще в радянські часи, вони потребують повний демонтаж та встановлення нових сучасних ламп. Ось так ми працюємо: якщо їх увімкнути - можна втратити слух (гудуть неймовірно!), якщо не вмикати -  втрачаємо зір... 
Ну, а в цілому - як в тій пісні співається - "а в остальном, прекрасная Маркиза, всё хорошо, всё хорошо!!!"
   Ми прекрасно розуміємо, в який час ми живемо і в якому політичному, економічному, фінансовому стані знаходиться наша країна. Проблем вистачає у всіх. Наші працівники з розумінням і сумлінням відносяться до своїх обов'язків, з любов'ю до користувачів. Ми намагаємось створювати для них чудову атмосферу, постійно оновлюємо релаксаційні зелені зони для дитячого дозвілля і відпочинку, прикрашаємо проблемні місця бібліотеки зеленими вазонами, дитячими картинами, поробками, інсталяціями. Із звичайних підручних матеріалів та додаючи творчу фантазію робимо справжнє диво!
Маємо велику надію, що колись "і на нашій вулиці буде свято"!!!





Санітарний день в бібліотеці - робота з фондом періодичних видань. 
Ось такий вигляд постійно має наша прибудинкова територія! 
Вже багато років поспіль дев'ятиповерхова будівля по вулиці Набережно-Корчуватська, 92, де знаходиться наша Бібліотека, має статус "Будинок зразкового прибирання".


Немає коментарів:

Дописати коментар