неділю, 24 квітня 2016 р.

Чорнобиль - 30. Бібліофест на Корчуватому. Ч.3



16 квітня 2016 року 
у рамках програми "Бібліофест на Корчуватому" (Ч.3)  відбулася презентація виставки
 "Чорнобиль - 30", 
приуроченої до 30-річчя від дня Чорнобильської трагедії.
Це авторські роботи художника-графіка, громадського діяча, учасника ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС - Жоржа Івановича Шанаєва.
 


 Жорж Іванович розповів присутнім гіркі спогади про цю трагічну подію, про свій грамадянський професійний  внесок у проект "Саркофаг" над укриттям четвертого блоку атомної електростанції. Він був одним із ведучих розробників підводного склеювання труб (у минулому Жорж Шанаєв - професійний спортсмен-підводник). Автор багатьох наукових інженерних розробок, має державні відзнаки і нагороди.
В Чорнобилі він отримав велику дозу опромінення і після - інвалідність... Але і на даний час, у свої майже 80! років,  Шанаєв проводить велику просвітницьку і громадську роботу, безліч доброчинних справ протягом багатьох років зробив він для Голосіївського району, зокрема, для бібліотек ЦБС. Створив проект "Ми духом незламні!" - допомагає творчим непрацездатним інвалідам. І ось у переддень вшанування пам'яті загиблих героїв, які поклали своє життя у перші дні ЧАЕС, в нашій Бібліотеці відбулося урочисте вручення Жоржу Шанаєву ювілейного іменного Пам'ятного знаку з Посвідченням "Ліквідатор". Вручив його автор-розробник, художник, батько загиблого в  АТО Героя-кіборга Олексія Дурмасенка - Гліб Гржабовський.


   
Жорж Шанаєв презентує...
До Бібліотеки прийшло дуже багато друзів, гостей, читачів, дітей...
Серед почесних відвідувачів у цей день були Ігор Жук та Ірен Роздобудько, письменник-чорнобилець - Анатолій Демський, 
творча сімейна пара, переселенці із Донбасу, художники декоративно-прикладного мистецтва Надія Самикіна та Юрій Бєлан, колеги голосіївських бібліотек та інші... 
Всього - 68 відвідувачів.














Ми вдячні всім за ПАМ'ЯТЬ, 
низько схиляємо голови у жалобі за  загиблими Героями...

Немає коментарів:

Дописати коментар