пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

"Вишиваємо закладинку в улюблену книгу". Бібліофест на Корчуватому. Ч.2.

16 квітня 2016 року, у рамках програми "Бібліофест на Корчуватому" 
відбулося свято вишивання.  
Майстер-клас 
"Вишиваємо закладинку в улюблену книгу" проводила наша колега-бібліотекар, відома вишивальниця, засновник і популяризатор проекту 
"Спілкування за вишиванням"
Тетяна Серебреннікова.

Це вже наш другий інноваційний захід із циклу "Бібліофест на Корчуватому". Всі охочі мали змогу, завдяки мисткині Тетяні Ігорівні, прокласти по кілька стібків старовинними швами, такими як ретязь, протяганка по прямій нитці, вистіг, прутик, ін.







Тема вишивання цікавить багатьох молодих людей, особливо - дівчаток,  які прагнуть долучитися до витоків народного мистецтва і власноруч створити красиву річ.
 На цей раз гостями Бібліофесту були народні майстри - переселенці із Донбасу, подружжя Надія Самикіна та Юрій Бєлан. Вони презентували свої вироби - виставку декоративноо-прикладного мистецтва 
"Вічна пісня барв і кольорів. Неповторна музика натхнення..." 
 Це вироби із бісеру, фріволіте, декор бісероплетінням настінних годинників тощо.





















   Дійство було справжні святковим, цікавим і корисним! 
Діти та молодь отримали інформацію від працівників бібліотеки про народознавчі свята, говорили про Великдень, переглядали вироби на тему Пасхального свята, а від майстрів-вишивальниць - практичні навички вишивки закладинок в улюблену книгу та дізнались про види народного мистецтва!

Немає коментарів:

Дописати коментар