суботу, 4 квітня 2015 р.

Зустріч з юристом "Правознавчий лікбез".

3 квітня 2015 року
в бібліотеці відбулася зустріч з юристом "Правознавчий лікбез".
На запрошення громади Корчуватого при сприянні партнера бібліотеки, громадського діяча, активіста Корчуватого Євгена Мироненка 
виступив з лекцією 
Левицький Дмитро Миколайович,
член правління ОСББ «Молодіжний, 15», 
юрист Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку».

На початку зустрічі доповідач зосередив увагу присутніх на проблемних питаннях, які сьогодні виникають у мешканців багатоквартирних будинків щодо якості комунальних послуг та оплати за них. Так, за його словами, балансоутримуючі компанії не охоче виконують більшість своїх функцій з утримання будинків у належному стані та нерідко економлять гроші за рахунок комфорту і навіть матеріальних коштів мешканців. Дмитро Миколайович пояснив деякі юридичні моменти законодавчої реформи, яка
націлена спростити діяльність ОСББ та створити ринкову систему управління житла у багатоквартирних будинках. Обираючи між створенням юридичної особи (ОСББ) та спрощеною моделлю, співвласники в будь-якому разі зможуть вибирати тих, хто буде управляти їх спільним майном. Нова концепція повинна демонополізувати ринок ЖКГ, а найголовніше знести той глухий паркан, який не дозволяв співвласникам багатоповерхівок управляти своїм спільним майном, вибирати послуги та постачальників, а також із розумінням відноситись до своєї власності.
Обговорювали договори про надання комунальних послуг (тепло-, водопостачання, водовідведення та електропостачання) об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку як колективним споживачам, послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд. 
Свій виступ Дмитро Миколайович демонстрував відеоматеріалами, відповідав на болючі питання присутніх, надавав корисні консультації.
 






Всього було присутніх 
26 чоловік.












Немає коментарів:

Дописати коментар