пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

"У дні весняних канікул" - Квітнева гуморина



У дні шкільних весняних канікул, напередодні
Дня сміху 
в бібліотеці відбулося знайомство із творчістю улюбленого дитячого письменника Корнія Івановича Чуковського, день народження якого відмічали 31 березня.  
Бібліотекарі розповіли дітям про Муху-Цокотуху, Мийдодира, Тараканиська, Бармалєя, хороброго малюка Бібігона, доброго лікаря Айболіта та багатьох інших казкових героях цього автора.
Казки та цікаві веселі вірші дотепного дідуся Корнія дуже подобаються маленьким читачам. Ми розказали дітям, що на цих творах зростали наші бабусі та дідусі, мами і тата. Вірші Чуковського легко читаються, швидко запам'ятовуються і додають дітям чимало приємних позитивних емоцій!
На книжковій виставці було представлено 18 різноманітних  видань цього улюбленого дитячого письменника - від маленьких брошурок до підписних творів в 3-х томах.




До Дня сміху 1 квітня в "Материнській світлиці" презентували розгорнуту ілюстративну книжкову виставку
"Сміх зі сторінок відомих книжок"
де користувачі різного шкільного віку (переглянувши та ознайомившись з 30 виданнями) мали змогу згадати відомих класиків гумористичного жанру - Остапа Вишню, Павла Глазового, Андрія Сову, так і маловідомими сучасними авторами-гумористами та байкарями.



Увагу хлопчиків привернула гумористична газета
"Колесо смеха", яку бібліотека підписувала ще в 2005 році!
В архівах збереглося 
5 випусків 
цього веселого періодичного одеського видання.



2 квітня — 
день народження датського казкаря 
Ганса Крістіана Андерсена 
і з 1967 року все культурне прогресивне людство відзначає 
Міжнародний день дитячої книги.














Діти насолоджувались читанням, веселим дозвіллям, різними гумористичними вікторинами та літературнмим подорожами, розважалися 
і отримували 
позитив та задоволення! 


Також діти ознайомились з цікавою ретровиставкою-мініатюрою -
 колекцією стереолистівок (18 шт.) радянських часів 
 героями улюблених мультфільмів: 
"Ну, погоди!", "Вінні Пух", "Чебурашка та Крокодил Гена", 
"Канікули в Простоквашино"...









Історичні цікавинки: 

Чи знаєте ви, що:


1. Найдавнішою з відомих рукописних книг давньоруської писемності є Остромирове Євангеліє, переписане в 1056—1057 роках у Києві. Надзвичайно висока майстерність письма і художнього оздоблення цього твору переконливо свідчить, що ця книга не була першою у давній Русі.

2. Найдавніша друкована кириличним шрифтом книга в Україні, що збереглася до нашого часу, це «Апостол». Видана вона 15 лютого 1574 року у Львові Іваном Федоровичем (Іваном Федоровим). Це єдина книга, випущена ним у Львові. Однак на могильній плиті Івана Федоровича було вирізано, що він своєю працею «друкування занедбале відновив».

3. Найменша у світі книга, створена українським майстром М. Сядристим, має назву «Кобзар». Її площа — 0.6 кв. мм. Вона майже у 19 разів менша від найменшої японської книги. Сторінки настільки тонкі, що перегортати їх можна лише кінчиком загостреного волоска. Зшито книгу павутинкою, а обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника.

Канікули з бібліотекою і в бібліотеці запам'ятаються дітям назавжди!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар