четвер, 16 квітня 2015 р.

"Сяйво Великодньої писанки" - народознавча година


11 квітня відбулася народознавча  година для учнів середнього шкільного віку 

"Сяйво Великодньої писанки".

  Велике свято Пасхи дарує мільйонам віруючих радість, надію, залучає їх до витоків і батьківських традицій. 
Головний бібліотекар 
Синявська Алла Іванівна підготувала цікаву ілюстровану книжкову виставку
"В небі, в зоряній безодні, 
тонуть дзвони Великодні!"
 розповіла присутнім, що Великдень - найбільше й найшановніше християнське свято, бо символізує воскресіння Христа.
«Христос воскрес!» - «Воістину воскрес!» - сповіщаємо ми один одному про велику радість. В церквах святять паски, крашанки. Потім усі розходяться по домівках, бо Великдень – родинне свято, світле й урочисте.
Про звичай пекти паски та фарбувати яйця читачі дізнались, ознайомившись з представленою літературою.  Яйце – це символ народження, джерело життя. Невід’ємною частиною свята є писанки, що приносять кожному щастя, захищають від усього злого, зцілюють від хвороб. Бібліотекар розповіла присутнім про таїнство написання писанки, про її символіку, про традиції розписування яєць в різних місцевостях.





Весняне свято символізує відродження і оновлення не тільки природи, а й людини: сподівання на кращу долю. Значенню Воскресіння Христового для всіх і кожного присвячено безліч праць, книжок. Тільки малесенька частинка друкованого матеріалу представлена на виставці. Але кожен християнин, який хоче доторкнутися до святинь, може знайти книговидавничу продукцію в бібліотеках православних храмів, в інших книгозбірнях міста. Завітавши на виставку, користувач обов’язково знайде щось цікаве для себе, близьке його душі.






  Постійна користувачка - молода мама Олеся Пилипчук організувала зустріч та знайомство з вокальним фольклорним ансамблем "Оріяна", в якому, до речі, вона співає! Гурт продовжує традицію автентичного співу.
Талановиті співачки виконали (акапельно) низку музичних творів, старовинні пісні, історичні, які передають духовну енергію минулого; календарно-обрядові, присвячених заклику весни; ігрові пісні.



Нехай постійно панують у наших серцях мир та спокій! 
Дай Боже нам міцного здоров’я, любові до ближнього, 
а помисли наші будуть завжди чистими, 
світлими, щирими та добрими! 
Божого благословення та любові всім українцям, 
миру нашій країні!


Немає коментарів:

Дописати коментар