четвер, 23 травня 2019 р.

"Як ся маєте, сусіде?" - бібліотечний візит



У сучасному житті дуже багато залежить від того, які люди нас оточують на роботі, вдома, у дворі, на відпочинку і т.д. 18 травня 2019 року вперше в Україні відзначається День сусіда. Завданням цього свята можна назвати побутове єднання сусідів, яке проявляється на рівні посмішки, доброго побажання, взаємодопомоги, частування. Все це робить людей ближчими один до одного і сприяє зміцненню суспільства в цілому.


  Невеличка довідка:
"В Парижі у 1999 році відбувся перший День сусіда. І він був спрямований на боротьбу з таким соціальним явищем як самотність у великому місті. З 2003 року День сусіда став загальноєвропейською практикою і сьогодні він відзначається у 50-ти країнах світу. Цей захід — не просто знайомство з жителями свого будинку. У його коренях більш глибока суть: люди організовуються і влаштовують, наприклад, спільні домашні дитячі садки, допомагають малозабезпеченим сусідам, вирішують проблеми з працевлаштуванням. Тобто День сусіда — вагоме і вкрай необхідне соціальне свято".

Наша бібліотека має гарні сусідські відносини з громадою Корчуватого, приятелюємо зі школою №273, Навчально-науковим центром професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України. Ось і в цей день завідувач бібліотеки Дубенюк Алла відвідала і привітала своїх давніх друзів, гарних сусідів - колег та відвідувачів Трудового центру "Трамплін" (для розумово відсталих інвалідів), з якими ми маємо добрі творчі і сусідські відносини вже на протязі 18 років! Поспілкувалася з колегами: директором Центру Діденко Наталією Володимирівною,  соціальними працівниками Наталією Петрівною та Яною Леонідівною. Запросила їх на гостини до бібліотеки найближчим часом, домовились разом провести творчу акцію до Дня захисту дітей. Також ознайомилася з новими творчими доробками талановитих митців - Діденко Юлії та Твердохліб Іллі.

 Це - незакінчена вишивка Кашеренкової Олени, яка готувала її до Великодніх свят, але трішечки не встигла завершити цю красу!
 

















 Також хочу згадати теплим словом наших потенційних друзів, добрих сусідів, які постійно знаходяться в нашому полі зору і працюють в:
- поштове відділення № 45;
- поліклініка сімейної медицини;
- міський клуб юних моряків;
- магазин мережі "ФОРА";
- магазин господарчих товарів мережі "Дінь-дінь"
- салон-перукарня "Стиль";
- працівників опорного пункту теплотраси Голосіївського району. 
Світлина від Навчально-науковий центр професійно-технічної освіти НАПН України. 
В кожній з цих організацій працюють добросердечні і щирі робітники-професіонали, віддані своїй справі, які користуються послугами нашого закладу, а ми часті гості у них! Вони цікавляться культурним життям мікрорайону Корчувате, періодично відвідують наші заходи і ми дякуємо їм за підтримку і увагу, за розуміння нашої діяльності.
Почтовое отделение №45 (03045) 

Спеціалізована школа № 273 І-ІІІ ступенів  









Святкування Дня сусіда робить людей ближчими один до одного, а значить сприяє укріпленню суспільства в цілому, піднімає престиж бібліотеки, перетворює потенційних користувачів в читачів, гуртує громаду.
 Шануймося разом!
Зі святом вас, дорогі сусіди!
Кияни відзначатимуть нове свято - День сусіда

Немає коментарів:

Дописати коментар