середу, 21 листопада 2018 р.

"Мрії між морем і небом..." - літературно-музичне свято

Пов’язане зображення
ВІТРИЛА
Ввечері на берег
Повернуться вітрила
І складуть, як чайки,
Обважнілі крила.
Запитають строго
Їх старі причали:
— Ну розповідайте,
Де це ви гуляли?
— Вчили нас літати
Чайки стоголосі  

Там, де Чорне море
З небом обнялося.
Анатолій Качан
17 листопада 2018 року в Грінівській вітальні відбулося поетично-мистецьке свято "Мрії між морем і небом...", приурочене 15-й річниці від дня заснування при бібліотеці літературно-меморіальної кімнати Олександра Гріна. До цієї події була підготовлена художня виставка дипломантів Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України»-2018.
Це композиції учнів спеціалізованих шкіл:
 №138 -  «Кораблі дитячих Мрій»
 








 




№106 – «Мій Всесвіт чарівний».








Поетично-музичну програму «Мрії між морем і небом – родом із дитинства» виконали педагог-організатор спеціалізованої школи №138 з поглибленим вивчення предметів природничого циклу, керівник студії образотворчого мистецтва «Краплинки» шкіл №138 і №106, автор проекту «Сад Любові та Радості України – країни Здійснення Мрій», директор Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія» - Наталія Веселицька, та музикант, поет, голова БФ «За покликом серця» - Олександр Тарасов.















  А допомагала нам у підготовці, організації та проведенні свята наша невгамовна колега, активний бібліотекар Голосіївської ЦБС Логвиненко Зоя Антонівна (щиро дякуємо!). Гості мали змогу ознайомитись з арт-простором бібліотеки. Це роботи народного майстра "Осінні фантазії Олександра Дубініна". До речі, в цей день Олександр був іменинник і ми його привселюдно привітали! Поет Валерій Войцеховський подарував йому новий випуск журналу "Радуга". 



 Художник, поет Борис Кононенко (Бі Гуко) - представив свої картини філософського спрямування та презентував нову книгу-альбом "Хмар-АРТ". Гостей вразила розповідь митця про роботу над цим чудовим кольоровим  виданням. Щоб книга змогла побачити світ і дійти до широкого загалу, автору довелось продати свою квартиру в Києві і купити в селі за Обуховим невеличку хатинку. На різницю від продажу він зміг видати свою книгу. Один примірник він подарував бібліотеці! Вражаюче...
А відомий художник-графік Жорж Шанаєв привітав нас музичним дарунком "Зимовий блюз Києва" на слова поета Юрія Пєлєвіна.

На вечорі також виступив голова Асоціації художників-чорнобильців, членів Національної Спілки художників України Юрій Дрюченко – співавтор герба та прапора Києва, логотипу та прапора Народного Руху України. В своєму слові він привітав дипломантів конкурсу та розповів про етапи його проведення. Відзначаючи нагальну необхідність мистецького виховання учнів, розказав про відкриття арт-галереї «Місто майстрів країни Здійснення Мрій» та про діяльність постійнодіючої виставки в Національному центрі радіології в України.



Нас прийшла привітати автор-виконавиця, музикант Ольга Коробань-Джуваго. Свої композиції вона виконала на гітарі та піаніно.



І завершилося свято гарним настроєм, веселим фотографуванням  всіх бажаючих зберегти цю прекрасну творчу атмосферу! 
 Щиро дякуємо всім нашим друзям і прихильникам 
за привітання і участь!

Немає коментарів:

Дописати коментар