суботу, 16 грудня 2017 р.

"Славетні епохи України" - патріотичний захід до Дня Збройних Сил України

6 грудня 2017 року в Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий-АРТ" при бібліотеці відбувся патріотичний захід "Славетні епохи України".
Цю зустріч ми підготували для молоді спільно з автором цього проекту, батьком загиблого героя Олексія Дурмасенка - художником Олегом Дурмасенко (Глібом Гржибовським).
Питання національно-патріотичного виховання молоді особливо актуалізувалося після подій на Майдані, анексії Криму, збройного конфлікту в східних регіонах нашої держави. А виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції нині визнані проблемами загальнодержавного масштабу. Ось і в нашій бібліотеці, в роботі з користувачами, особливо молодими, ця тема є пріоритетною. В день святкування Збройних Сил України ми запросили учнів  та педагогічний колектив Навчально-наукового центру професійно-технічної освіти НАПН України, представників громадськості, бібліотекарів, читачів. Відкриття заходу розпочалося з хвилини  мовчання за загиблими героями та виконання Гімну України.
Почесним гостем був захисник України, ветеран АТО, Голова "ГО Всеукраїнське об'єднання УБД", боєць 1-го батальйону оперативного призначення резервістів імені Героя України генерала Сергія Кульчицького - Андрій Шиян (позивний "Гора"). Йому всього лише 21(!) рік, але вже з 19-ти років він приймає активну участь у АТО (насправді - у війні!) проти російських окупантів-бойовиків. Андрій виступив перед молоддю, розповів про себе, про своїх друзів, поділився спогадами про загиблих побратимів і дав настанову мОлоді берегти, підтримувати і зміцнювати нашу країну, бути завжди готовим її захищати і мати свідому громадську позицію.







Про проект "Славетні епохи України" розповів лектор, 
історик-дослідник, науковець, аспірант НДІУ МОН  
Ільчишин Сергій Орестович.
Мета даного проекту – донести молодому поколінню могутність нашого народу та міць нації, яка за всі віки існування, незважаючи на знищення і приниження, не зігнулася, а навпаки - починає відтворення великої історичної державності.
Продовжили виступ вихованці Навчально-наукового центру ( ННЦ ППО НАПНУ). Учні груп П11, П12, П15 (це спеціальності "слюсар з ремонту автомобілів" та "секретар керівника, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних"), майстри-викладачі: Кірнос Ольга Федорівна (П12), Накорчевська Ольга Леонідівна (П15с), Конончук Юрій Веніамінович (П11) разом з бібліотекарем Сушко Валентиною Василівною дуже відповідально підготувалися до нашого заходу.
Віршовані поетичні композиції представили учні:
Посний Сергій - "Війна" Анатолій Хромов;
Кривошапка Дар'я та Дворецька Анна - "Дівчата на війні" Влада Сорда;
Ільєнко Сергій - "Кіборги" Олени Задорожньої.
 Заключне пісенне слово прозвучало від громадського діяча, художника-графіка, заслуженого ліквідатора ЧАЕС - Жоржа Шанаєва. Він виконав авторську баладу - присвяту Олексію Дурмасенко і всім полеглим захисникам.

Всього в цей день було присутніх 68 чол.    
      
На світлині зліва направо: 
Гліб Гржибовський, Андрій Шиян, Алла Дубенюк, Валентина Сушко.
Щиро дякуємо всім учасникам і гостям 
за підтримку, розуміння і дружбу.
До нових зустрічей, дорогі друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар