середу, 18 жовтня 2017 р.

"З олівцем і гітарою..." - творчий вечір Георгія Майоренка


"З олівцем і гітарою..." - під такою назвою 13 жовтня 2017 року в Грінівській вітальні відбувся  творчий вечір Георгія Майоренка, приурочений дню народження автора. Це відомий київський митець, професійний художник-карикатурист. Організатор і модератор зустрічі Алла Дубенюк розповіла присутнім про творчий шлях Георгія.
Народився в Києві 1 жовтня 1964 року. В 1990 році закінчив Український поліграфічний інститут ім. І.Федорова за спеціальністю "книжкова графіка". Тривалий час працював у видавництвах в якості ілюстратора дитячої книги. До речі, для користувачів представлена розгорнута книжкова авторська виставка "Чарівний олівець Георгія Майоренка"Як професійний карикатурист, тісно співпрацює з багатьма українськими та зарубіжними виданнями. Ілюстратор дитячих книжок, з 1990 р. співпрацює з видавництвами "Веселка", "Гроно", "Лелека" та ін. Друкується в дитячих журналах "Барвiнок", "Малятко", "Соняшник". З 1991 року як художник-карикатурист - з газетами "Демократична Україна", "Правда України", "Столичные новости", "Від вуха до вуха", "Блин", "Голос України". Постійний автор карикатур в українських журналах "Перець", "Крокодил-Плюс", "Колесо смеха" (Санкт-Петербург) и "Вожик" (Мінськ). Учасник і переможець численних конкурсів карикатур, член Асоціації карикатуристів України. Має численні призи, нагороди та дипломи. Публіцист і меломан. Музикант. Бард. Поет. Ось така багатогранна особистість наш гість! 


Поздоровити іменинника прийшло багато друзів і колег. В цей день до бібліотеки записалося 24 нових користувача! А всього на вечорі було 78 присутніх. За нашою традицією ми вручили автору іменну чашку з логотипом Грінівської вітальні та фото і афішу з дарчим написом. 


Щиро вітали його поети, письменники, музиканти, художники, колеги! 
Шанувальниця таланту Георгія Ольга Петрова читає вірші.

Київська поетеса Елеонора Зима зі своїми гумористичними авторськими поезіями і акторськими здібностями підняла настрій і розвеселила присутніх.


Письменник 
Юрій Симонов
зачитав нове жартівливо-детективне оповідання.
Інтрига тримала глядачів до останнього... А розв'язка просто приголомшила і викликала щиру посмішку!






Поет коротких афоризмів і невеличких поезій на філософську і життєву тематику Володимир Миколенко (Литита) постійний учасник наших зібрань. 








Лариса Новацька - шанувальниця Грінівської вітальні, поетеса з міста Біла Церква, презентувала свою збірку авторських віршів і подарувала її  головному герою і, звичайно ж, бібліотеці! 



А коли ведуча оголосила про виступ улюбленого київською публікою творчого і сімейного дуету "Отрада" (Анатолій Корж та Наталія Кокарєва), в залі почалися оплески і піднесення. У виконанні цього тандему звучали нові пісні, а також відомі білоруські хіти.



















Вперше виступив у нас музикант і бард Борис Кесельман.



А професійний віртуоз-музикант Юрій Єфімов зачарував публіку ліричними піснями про осінь.



Знайомство з художньою виставкою.  


Георгій Майоренко 
ще й автор трьох збірок: 
- "Фанаты 80-х годов", к, 2015
- "Магия шансона", К, 2016
- "Высоцкий, киевские страницы", К, 2017.
Ці книги бібліотека отримала в подарунок від гостя.


Руслан Іщенко - бажаний гість творчих майданчиків Києва. А для Грінівської вітальні Руслан завжди знаходить час і можливість виступити перед київською інтелігенцією!







Виступ колоритного Юрія Євсєєва - київського поета, барда, професійного музиканта і, до речі, професійного авторитетного лікаря-кардиолога, збентежив присутніх ліричними поезіями і музичними композиціями на осінню тематику. 

Вперше до нашої бібліотеки на гостини завітала арт-директор "Галереї В.Висоцького на Воздвиженці" Єлизавета Логінова. Ознайомилась з бібліотекою, з діяльністю літературно-художнього салону "Грінівська вітальня" і привітала  Георгія Майоренка. Судячи з фото, залишилась задоволеною!





"Гуцулка Ксеня" виконує Олександр Кропельницький
прозвучала напрочуд лірично і душевно. Зал охоче підспівував, і навіть... підтанцьовував!















Підготовка до загального фото...
А коли голосно звучить команда нашого незмінного 
відео-і фотооператора Миколи Шошанні: 
"Увага! Зробити всім серйозні обличчя!"
то всі зразу ж її й виконали! 
Мить збережена, серйозність зафіксована! ))
Дякуємо щиро і гостю, і всім друзям, колегам, митцям
 за настрій, за повагу, за підтримку і взаєморозуміння!
Разом з вами ми примножуємо позитивны емоції, 
даруємо посмішки і... знімаємо душевну напругу!
Хочеться вірити, що цей репортаж вас у цьому переконав. )))

Немає коментарів:

Дописати коментар